Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

50+ en donkere kringen: wat werkt er nu wél (behalve een zonnebril)?

Donkere kringen onder je ogen? Met deze professionele tips & tricks zie je eruit alsof je nét een schoonheidsslaapje hebt gedaan.

Grace Monaco 1962

Naarmate je wat levenservaring op de teller hebt staan, zijn er een paar zekerheden in het leven. Er gaat van alles zakken (behalve je tandvlees, dat trekt juist op), je haar valt uit, op je kin krijg je er haar bij en donkere kringen onder je ogen worden (nog) zichtbaarder, omdat de huid rond de ogen dunner wordt.

Donkere kringen en fillers

Er is niet veel aan te doen met crèmes. Retinol helpt bij rimpeltjes, cafeïne en niacinamide zijn best effectief tegen wallen, maar die kringen – daar is nog geen effectieve crème voor gevonden. Fillers kunnen ze soms wel tijdelijk verdoezelen, maar dat is geen goedkope optie (en vraagt om een zeer ervaren arts).

Make-up it is!

Een snellere en simpelere oplossing is zorgen voor voldoende nachtrust (dûh) en goede make-up. Concealer is in dit geval je beste vriendin, maar niet op een 'ik schmink ze gewoon dik weg' manier.  

Schaduwspel

Terry de Gunzburg, de make-up artist die YSL's Touche Eclat bedacht, heeft goede tips. "De grootste vergissing die mensen maken is een heel lichte kleur concealer kiezen en die pal op de schaduwen onder het oog aanbrengen, in de veronderstelling dat dit de donkere delen compenseert," zegt ze in The Telegraph. "Dat is niet zo. Wat je daarmee doet, is je huid een grijzige ondertoon geven, wat er veel lelijker uitziet. Bovendien laat je zo je ogen kleiner lijken."

Warm, niet koel 

Terry stelt voor eerst een basis aan te brengen, in de vorm van een heel dun laagje foundation dat ook over het bovenste ooglid, richting slaap gaat. Die foundation kan beter niet heel dik dekkend zijn, het mag echt een heel dunne lichte zijn. Dan kies je een warme tint concealer, in de kleur van je huid "niet lichter en niet koeler. Begin bij de inner ooghoek, dicht bij de neus en dep over de donkere schaduwen, daarna goed blenden."

Oplichten en afpoederen 

Daarna breng je met het puntje van een kwastje dun een lichtere tint concealer aan over de onderste rand van de oogkas, om die visueel te liften en op te lichten. Weer goed blenden en afwerken met een fijne, transparante poeder en je ziet er fris en fruitig uit!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beauty
  • Getty Images