Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5 zomerse beautymythes uitgezocht. Waar of niet waar?

Zomerse beautymythes genoeg! Van huis-tuin-en-keukenmiddelen die helpen tegen zonnebrand of insectenbeten tot middeltjes waar je mooi bruin van wordt. Treatwell zocht deze 5 beautymythes uit zodat jij met een gerust hart het zwembad in duikt. 1. Waar of niet waar: Verf nooit je haar vlak voordat ...

5 zomerse beautymythes uitgezocht. Waar of niet waar?

Zomerse beautymythes genoeg! Van huis-tuin-en-keukenmiddelen die helpen tegen zonnebrand of insectenbeten tot middeltjes waar je mooi bruin van wordt. Treatwell zocht deze 5 beautymythes uit zodat jij met een gerust hart het zwembad in duikt.

1. Waar of niet waar: Verf nooit je haar vlak voordat je op vakantie gaat

Waar. Inderdaad, de zon, het zeewater of de twijfelachtige chloor- en metaalhoeveelheid in het zwembadwater doen je nieuwe kleurtje zelden goed.

Plan daarom je haarkleuring minimaal een maand voordat je op vakantie gaat en bescherm je haar op vakantie net als je huid. Met een goede SPF, maar dan speciaal voor je haar.

2. Waar of niet waar: Met een spray tan kun je niet bruin worden

Onzin. Geen enkele spray beschermt je huid tegen schadelijke uv-straling. Je wordt gewoon bruin en kan ook verbranden door je spray heen. Bescherm je huid daarom goed van de eerste tot de laatste vakantiedag.

3. Waar of niet waar: Bodylotion is net zo goed als aftersun

Niet waar. Hoewel aftersun veel dezelfde ingrediënten als bodylotion bevat, zit er vaak ook een extra ingrediënt in dat de huid kalmeert. Zoals aloë vera bijvoorbeeld. Deze helpen je huid kalmeren en herstellen na een dagje zon.

Aftersun wordt ook vaak gemaakt op basis van water of gel, waardoor je huid na het aanbrengen sneller afkoelt.

4. Waar of niet waar: Make-up op vakantie is slecht voor je huid

Niet waar. Maar make-up of foundation bevat niet altijd een goede SPF. Dus je moet over die laag make-up wel extra smeren, een aantal keren per dag. En dat betekent dat je je make-up ook bij moet werken. Dus als het even kan, geven we onze make-up ook een dagje vakantie.

5. Waar of niet waar: Niet zwemmen met gebleekt haar

Niet waar. Het horrorscenario van elke onnatuurlijke blondine: die groene gloed na een duik in het zwembad. Overigens komt dit niet door het chloor, maar door het metaal in het zwembadwater.

Hoe je dat voorkomt? Voordat je het water in gaat, spoel je je haar goed met schoon water en na je duik doe je dat weer en was je het.

Bron: Treatwell. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in