5 nieuwe beauytermen die je wilt kennen

5 nieuwe beauytermen die je wilt kennen

Tantouring is typisch iets voor thrillseekers.

Wat is de buzz in de beautywereld? Het Verre Oosten draait nog altijd mee, maar serums krijgen concurrentie. Deze vijf trends zijn hot.

Foundation-mapping

All-over foundation is niet meer van deze tijd, visagisten zijn nu druk met foundation-mapping. Hierbij breng je foundation alleen aan op de T-zone, zijkanten van de neus en eventuele onzuiverheden. Wangen en jukbeenderen laat je vrij.

Kobido

Oorspronkelijk een schoonheidsritueel voor Japanse keizerinnen, tegenwoordig een populaire gezichtsmassage met drukpunttechnieken die de collageenproductie en bloedsomloop stimuleert.

Tantouring

Contouring, maar dan met zelfbruiner. Breng het aan op de slapen, kaaklijn en net onder de jukbeenderen. Voordeel als het goed gelukt is: het blijft lang zitten. Nadeel als het niet goed gelukt is: het blijft lang zitten.

Essences

Elk zichzelf respecterend cosmeticamerk komt met essences, een kruising tussen een toner en een serum: dun, zeer vloeibaar en boordevol actieve ingrediënten. 

Cut crease

Bij een cut crease worden ooglid en arcadeboog met behulp van sterk contrasterende kleuren van elkaar afgesneden. Zo wek je de illusie van grotere oogleden. Het is niet iets voor muurbloempjes en naturelle types, maar wel de opvolger van het smoky eye. 

Foto's © iStock, met dank aan HLN

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in