Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3 x Deze vruchten zijn echte 'vetverbranders'

Blauwe bessen, aardbeien, kersen, ananas noem maar op. Fruit is een heerlijke zoete verwennerij. Maar laten er nu ook nog eens vruchten zijn die ons vet laten verbranden! Ja, echt. Maak maar vast een boodschappenlijstje.  Blauwe bessen Met stip op 1 staan blauwe bessen. De reden? Blauwe bessen be...

3 x Deze vruchten zijn echte 'vetverbranders'

Blauwe bessen, aardbeien, kersen, ananas noem maar op. Fruit is een heerlijke zoete verwennerij. Maar laten er nu ook nog eens vruchten zijn die ons vet laten verbranden!

Ja, echt. Maak maar vast een boodschappenlijstje. 

Blauwe bessen

Met stip op 1 staan blauwe bessen. De reden? Blauwe bessen bevatten antioxidanten. Uit een studie is gebleken dat deze stoffen kunnen zorgen voor een verlaging van het ‘slechte’ cholesterol in het lichaam. Daarnaast zitten deze blauwe 'bommetje's ook nog eens vol vezels, goed voor de spijsvertering.

Minder vet

Daarnaast blijkt ook nog eens dat blauwe bessen niet alleen bestaande vetcellen afbreken, maar dat ze ook voorkomen dat er nieuwe vetcellen worden gevormd.

Aardbeien

Ook aardbeien passen goed in een dieet. Je kunt je zelfs 'volproppen' met deze zomerkoninkjes. De aardbei wordt ook wel de slankste vrucht genoemd. 

Het rode 'zoetje' bevat niet veel calorieën in vergelijking met andere vruchten zoals de banaan (95 calorieën per 100 gram) en de mango (100 calorieën per 100 gram).

Weinig calorieën

Als je een schaaltje aardbeien eet (dat is ongeveer 100 gram), krijg je slechts 29 calorieën binnen. Verder bevatten aardbeien bètacaroteen en flavonoïden, en die hebben weer een antioxiderende werking.

Blauwe druif

Op de derde plek vinden we een ander 'blauwtje', namelijk blauwe druiven. De druif is een heel gezond tussendoortje. Druiven bevatten veel water. Water helpt niet alleen vet te verbranden, maar zorgt er ook voor dat giftige stoffen uit je lichaam verdwijnen. Dat helpt weer bij het afvallen dus.

Eet smakelijk!

Bron: Magriet/Gezonsheidsnet Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in