Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

3 Onmisbare make-up tips bij mooi weer

Van die handigheidjes waardoor je mascara niet uitloopt, je nagellak snel opdroogt en je haar er ook nog een beetje goed uitziet op warme dagen. 1. Grootmoeders tip voor snel gelakte nagels Zeker met warm weer duurt het wel even voordat je nagellak opgedroogd en goed uitgehard is. Toch nog even s...

3 Onmisbare make-up tips bij mooi weer

Van die handigheidjes waardoor je mascara niet uitloopt, je nagellak snel opdroogt en je haar er ook nog een beetje goed uitziet op warme dagen.

1. Grootmoeders tip voor snel gelakte nagels

Zeker met warm weer duurt het wel even voordat je nagellak opgedroogd en goed uitgehard is. Toch nog even snel je teennagels lakken voor in die leuke zomerse peep-toe?

Doe je tenen dan meteen na het lakken in een badje ijswater. Dan is de lak meteen goed uitgehard. Dit kan met je vingernagels natuurlijk ook.

2. Onmisbare mascaratip bij mooi weer

Op een snikhete dag zeker weten dat je mascara goed blijft zitten? Dan hoef je niet per se een waterproof mascara te gebruiken. Er bestaan ook transparante topcoats die tegen vocht beschermen.

Met een paar streken is het uitloopgevaar geweken. Onder andere Clarins, Givenchy, YSL, Beauté en Nyx hebben zo’n topcoat.

3. Helende olie

Kokosolie is een van de beste helers voor zowel je doorzonde huid als voor uitgedroogd haar. Maak een haarmasker: warm de olie op, verdeel door je lokken en laat minstens een uurtje intrekken om het vervolgens grondig uit te spoelen.

Je kan het ook vlak voor een stranddag aanbrengen voor wat extra bescherming tegen uitdroging. Verdeel de olie door je lokken, kam je haar strak naar achter en doe het in een knot. Zo heb je er heel de dag geen omkijken naar.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in