• Lifestyle

Zoveel leuks te doen: Nouveau's Weekend Top 5

Zoveel leuks te doen: Nouveau's Weekend Top 5

Ze zijn er weer: de kerstmarkten! En dat is een heel fijne reden om een weekendje Duitsland met man of vriendinnen te boeken. Vinden wij (voor ons kan de kerst niet vroeg genoeg beginnen). De steden Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hamelen, Hannover, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel zijn stuk voor stuk gezellige steden met een middeleeuwse sfeer - een ideaal decor voor bijzonder sfeervolle kerstmarkten. Hieronder (en in deze link) vind je een handig overzicht, maar zoek je het liever dicht bij huis? Bekijk dan de kerstmarkten in Nederland.Overzicht data kerstmarkten:Braunschweig 23-11 t/m 29-12Celle 24-11 t/m 27-12Göttingen 23-11 t/m 28-12Goslar 23-11 t/m 30-12Hamelen 23-11 t/m 23-12Hannover 22-11 t/m 22-12Hildesheim 24-11 t/m 26-12Lüneburg 23-11 t/m 23-12Wolfenbüttel 22-11 t/m 23-12

Paardenfilmfestival, VlielandVan vrijdag 25 t/m zondag 27 november kunnen paardenliefhebbers hun hart ophalen tijdens paardenfilmfestival 'In Galop', met de mooiste films met ruiters en paarden. Het programma is een combinatie van de betere publieksfilm, bekroonde documentaires en toegankelijke filmhuisfilms: een Italiaanse stadswijk hoopt al jaren op die ene overwinning in de plaatselijke paardenrace, gevangenen hervinden hun eigenwaarde door het temmen van wilde mustangs, een paardentrainer krabbelt weer op na een verlammend ongeluk, twee aandoenlijke boefjes gaan op pad met paard en wagen. Genieten, dus. Hoe kun je het najaar mooier vieren dan op een waddeneiland met een weekend vol cultuur en natuur? Kijk hier voor meer informatie.  

Zoveel leuks te doen: Nouveau's Weekend Top 5

Juwelenbeurs in OisterwijkLiefhebbers van bijzondere juwelen, sieraden en horloges houden 25 t/m 27 november vrij voor 'Het Juweel Oisterwijk' in Gallery Van Dun. Tijdens deze hoogwaardige juwelenbeurs presenteren meer dan 15 internationale juweliers, edelsmeden & horlogespecialisten hun collecties aan het publiek. het bijzondere evenement vindt plaats in het prachtige pand van Gallery Van Dun, een galerie gespecialiseerd in hedendaagse kunst. Bekijk hier de informatie - en alvast een aantal van de beauty's van juwelen. Om hebberig van te worden...

Zoveel leuks te doen: Nouveau's Weekend Top 5

Nu in de bioscoop: 'De Zevende Hemel'Een film die je eigenlijk niet mag missen (bekijk hier alvast het overtuigende voorproefje). In 'De Zevende Hemel' ontmoeten we Maria Rossi (Henriëtte Tol), die samen met haar man Max (Huub Stapel) het prachtige Italiaanse restaurant De Zevende Hemel runt. Wanneer het leven een onverwachte wending neemt, besluit ze de familie, haar kinderen met partners, weer eens samen te brengen. Maar oude ruzies, relatieproblemen en het jubileum van het familierestaurant staan haar wens in de weg… 'De Zevende Hemel' is een muzikale ode aan liefde en familie van topregisseur Job Gosschalk met liedjes van o.a. Nick & Simon, Boudewijn de Groot en Doe Maar.

Zoveel leuks te doen: Nouveau's Weekend Top 5

Al Jarreau in de Groningse OosterpoortDoes anyone want to go waltzing in the garden? Does anyone want to go dance up on the roof? Yes, we do! Hij blijft maar doorgaan: 76 jaar is Al Jarreau inmiddels, de Amerikaanse jazz- en poplegende die met zijn opvallende zangstijl hits scoorde met ‘Roof Garden’, ‘Boogie Down’ en (zijn weergaloze versie van) ‘Take Five’. Zondag 27 november zet hij de Groningse Oosterpoort op z'n kop. Zin in een muzikale topavond met Al en zijn big band? Bestel hier je kaarten.

Zoveel leuks te doen: Nouveau's Weekend Top 5