Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó zijn de ruiten van je auto snel ijsvrij

Degene die dit heeft verzonnen is geniaal. De weermensen zijn het erover eens, deze week is de kans op nachtvorst groot. En dat betekent in de ochtend gegarandeerd dat de ramen van de auto ijsvrij moeten worden gemaakt. Iets vroeger opstaan, dus. En waar lag de ruitenkrabber ook alweer? Er zijn v...

Zó zijn de ruiten van je auto snel ijsvrij

Degene die dit heeft verzonnen is geniaal.

De weermensen zijn het erover eens, deze week is de kans op nachtvorst groot. En dat betekent in de ochtend gegarandeerd dat de ramen van de auto ijsvrij moeten worden gemaakt. Iets vroeger opstaan, dus. En waar lag de ruitenkrabber ook alweer?

Er zijn verschillende manieren om de auto ijsvrij te houden bij nachtvorst. De meest efficiënte is er een hoes overeen te trekken. Nadeel daarvan is dat ie meestal erg ritselt, zodat je het met een beetje wind binnen al hoort (en je buren ook..).

Een stiller alternatief is een groot stuk karton vastzetten onder de ruitenwissers of een anti-ijsdeken over de voorruit vast te zetten. Heb je de keuze, neem dan maatje SUV, ook als je een kleine auto hebt: het grote formaat werkt veel makkelijker en de deken scheurt minder snel, zodat je hem langer kunt gebruiken. Je bespaart jezelf er deze ochtendgymnastiek in de kou mee. 

Dan zit je nog met de zijkanten en de achterruit. Je kunt aan de slag met ijsvrij-sprays, maar die zijn niet erg milieuvriendelijk. Inwrijven met rauwe aardappel is dat wel, maar goed – dan zie je amper nog wat door de blauwe waas, dus dat is ook niet erg handig. De huis-tuin-en-keukenmix van 'tweederde alcohol en een derde water' kan het rubber aantasten en is dus ook niet zo'n goed idee. Wat dan wel?

Neem een plastic zakje, vul het met handwarm (geen kokend!) water en sluit het met een wasknijper. Haal het zakje over de bevroren ruiten en maak ze meteen droog met een trekkertje. En euh... klaar! Ruiten ijsvrij, hóp de auto in en naar je werk. Het zakje kun je net zolang hergebruiken tot het gaat lekken. Ook ideaal om snel en zonder gedoe een bevroren slot mee te ontdooien.

Nog een laatste tip: heb je bakspray in de kast zijn, spray daar dan even het rubber van de portieren mee in en je deuren zullen de hele winter door gewoon opengaan zonder rukken met kans op schade #lifehack.   

Openingsfoto © iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in