Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zo maak je de lekkerste ijskoffie!

De kick van cafeïne en de kick van een lekker koud drankje: zo maak je de lekkerste ijskoffie op een zomerse dag.

Ijskoffie

IJskoffie is een heerlijke oppepper op een warme dag en met een beetje oefenen kun je ook thuis barista-kwaliteit schenken.

Het begint met verse koffie zetten, gebruik geen restje van gisteren dat in de koelkast heeft gedaan en ook geen 'cold brew' (gemalen koffie uren 12-24 uur in koud water laten weken en zeven).

Twee keer zo sterk

Puristen zweren bij zelfgemalen bonen, maar als je gewoon filterkoffie of cups wilt gebruiken, dan zullen we dat tegen niemand zeggen. Zet de koffie twee keer zo sterk als je anders zou doen (de ijsklontjes verdunnen de koffie), zet voldoende voor een groot glas of grote beker (ijskoffie drink je niet in espressovingerhoedjes) en laat 'm afkoelen. Naar smaak suiker, siroop of zoetstof toevoegen en een paar ijsklontjes, goed roeren.

Extra lekker?

Mag het extra lekker worden, voeg dan nog wat (plantaardige) melk, roomijs of slagroom toe en maak er met de staafmixer of blender een frappuccino van. Snufje kaneel erop, lekker mee buiten gaan zitten!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Lifestyle
  • Getty Images