Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó hou je champagne tot wel 2 weken bruisend

Geen verspilling én het helpt om met mate te drinken.  Eerlijk? Bij de Nouveau'tjes heeft een halflege fles champagne geen schijn van kans. Dat vinden we zielig voor de bubbels en de wijnboer die er zo hard aan gewerkt heeft, dus gaat ie op. Maar er zijn natuurlijk momenten te bedenken waarop het...

Zó hou je champagne tot wel 2 weken bruisend

Geen verspilling én het helpt om met mate te drinken. 

Eerlijk? Bij de Nouveau'tjes heeft een halflege fles champagne geen schijn van kans. Dat vinden we zielig voor de bubbels en de wijnboer die er zo hard aan gewerkt heeft, dus gaat ie op.

Maar er zijn natuurlijk momenten te bedenken waarop het heel handig is om langer van een aangebroken fles te kunnen genieten. Omdat je er dol op bent en alleen woont, bijvoorbeeld. Of omdat één glaasje echt wel genoeg is. Of omdat je Rockefeller niet bent.

Enter de nieuwe uitvinding van Coravin, sinds 2013 beschermheilige van wijnliefhebbers die met mate drinken. De kurk blijft bij dit systeem in de fles, er gaat een holle naald door de kurk en argongas capsules zorgen ervoor dat de wijn niet zuur wordt en je geen druppel verspilt.

Het systeem werkte echter nog niet bij bruisende wijn. Er is vier jaar aan gewerkt om ook liefhebbers van champagne, crèmant, cava en andere mousserende wijnen tegemoet te komen, maar dan heb je ook wat: het Coravin Sparkling Wine Preservation System. In dit geval ontkurk je zoals je gewend bent en schenk je een glas in.

Daarna zet je de speciale dop erop met de Sparkling Charger die de lege ruimte in de fles vult met CO2. Zo blijven de bubbels minimaal twee weken parelen (en bij de wat betere bruisende wijnen tot een paar maanden).

Met een prijs van 450 euro is het systeem niet goedkoop, maar het valt wellicht goed te praten met het argument dat je niets meer verspilt én dat je lever er blij mee zal zijn als je het bij één glaasje houdt (en nu moeten we eigenlijk roepen dat het beter is om helemáál geen alcohol te drinken, maar dat maak je vast liever zelf uit ? ?.) 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in