Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zal Ryan Gosling een Oscar winnen? Bekijk zijn meest memorabele filmscènes

Op 26 februari worden de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld, de Oscars, voor alweer de 89e keer uitgereikt. Acteur Ryan Gosling, die de afgelopen maanden wereldwijd niets dan lof kreeg voor zijn rol in La La Land, maakt kans op het beeldje voor Beste Acteur. Lees ook: De eerste beelden van...

Zal Ryan Gosling een Oscar winnen? Bekijk zijn meest memorabele filmscènes

Op 26 februari worden de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld, de Oscars, voor alweer de 89e keer uitgereikt. Acteur Ryan Gosling, die de afgelopen maanden wereldwijd niets dan lof kreeg voor zijn rol in La La Land, maakt kans op het beeldje voor Beste Acteur.

Lees ook: De eerste beelden van Susan Sarandon en Jessica Lange in de nostalgische nieuwe serie 'Feud'

Grootste kanshebber

Hij neemt het op tegen Viggo Mortensen (Captain Fantastic), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge), Casey Affleck (Manchester by the Sea) en Denzel Washington (Fences), maar volgens kenners is Ryan toch echt de grootste kanshebber. 

Tien jaar later toch een beeldje?

De 36-jarige acteur werd één keer eerder genomineerd voor een Oscar, in 2007 voor zijn rol in Half Nelson. Hij greep toen naast de winst, des te meer reden om hem dit jaar dat felbegeerde beeldje te gunnen.

Indrukwekkend cv

Hij heeft al heel wat bijzondere rollen op zijn naam staan, waaronder een hoofdrol in één van de meest romantische films ooit gemaakt: The Notebook. Terwijl wij duimen voor Ryans winst, blikken we in onderstaande video terug op zijn meest memorabele filmscènes: