Women's Day: 3 vrouwen op een voetstuk

Women's Day: 3 vrouwen op een voetstuk

Aan drie bekende mannen werd gevraagd welke vrouw zij op het voetstuk plaatsen. Hun keuzes zijn verrassend hartverwarmend en vooral bewonderend. Kijk, daar houden wij van op Wereldvrouwendag. 

De vraag die hen gesteld werd was: Wie is voor jou een wereldvrouw?

Ruud de Wild

Eén van de succesvolste presentatoren op Radio 2 twijfelde geen seconde. "Astrid Joosten! Dat is één van de sterkste vrouwen die ik ken. Ze staat al onwijs lang aan de top en is toch altijd zichzelf gebleven. Ze is een keiharde werker en levert altijd kwaliteit. 

Women's Day: 3 vrouwen op een voetstuk

Maar ook als mens is ze een aangename vrouw. Ik vind haar ook heel mooi 'van binnen'. Na het wegvallen van haar Willem is zij niet zuur geworden, maar blijven vechten. Kortom, een wereldvrouw!”

Gijs Staverman

Vorig jaar meldde Gijs op Instagram dat hij tot over zijn oren verliefd was. En dat is hij nog steeds...

"In mijn ogen is een wereldvrouw ook daadwerkelijk een vrouw van de wereld.

Een vrouw die sterk is, geduld heeft, en overal ter wereld dezelfde rust uitstraalt. Maar die actie onderneemt waar het nodig is, en zich niet uit het veld laat slaan door een kleine of grote tegenslag. Waar je mee levelt zonder dat je ook maar één woord hoeft te zeggen.

Een vrouw die steeds aantrekkelijker wordt omdat je haar mysterie nog lang niet weet te beschrijven. Een vrouw die positief in het leven staat, maar ook realistisch is.

Een wereldvrouw is een vrouw die lief is voor zichzelf en daardoor ook lief is voor anderen. Een vrouw die prachtig lacht en durft te huilen. Mijn vriendin Cher is die wereldvrouw!"

Willem Schouten

Mannenzakenman Willem Schouten is een bewonderaar van Neelie Kroes.

Women's Day: 3 vrouwen op een voetstuk

"Een vrouw die haar eigen plan durft te trekken, tot op het hoogste niveau. Waarbij ze - bepaald niet kinderachtig - in retrospectief ook haar eigen rol kritisch onder de loep durft te nemen. Waardoor ze zich van kort-door-de-bocht minister van Verkeer kon ontwikkelen tot een Grand Old Lady met eigen visie.

Maar het is ook de combinatie van het vleugje bekakte deftigheid en het tegelijkertijd heel verfijnd ondeugend zijn die mevrouw Neelie Kroes tot zo'n heerlijke wereldvrouw maakt.

Dit zei ze op 23 december 2017 in de Volkskrant: 'Ik vind flirten leuk. Het verhoogt de sfeer, je geeft er comfort mee. Zolang je eigen intenties en grenzen maar duidelijk zijn.'

Bron: mannenzaken.news. Beeld: ANP & iStock