Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Winactie: Premièrekaarten Van Gogh

Op 8 juli gaat de film 'Van Gogh. Of wheat fields and clouded skies' feestelijk in première in het Kröller Müller museum. De film, van regisseur Giovanni Piscaglia, geeft een kijk op Vincent van Gogh, door de ogen van ‘s werelds grootste privéverzamelaar van zijn werk: Helene Kröller-Müller (1869...

Winactie: Premièrekaarten Van Gogh

Op 8 juli gaat de film 'Van Gogh. Of wheat fields and clouded skies' feestelijk in première in het Kröller Müller museum. De film, van regisseur Giovanni Piscaglia, geeft een kijk op Vincent van Gogh, door de ogen van ‘s werelds grootste privéverzamelaar van zijn werk: Helene Kröller-Müller (1869-1939).

Feestelijk Première Van Goghfilm

Deze nieuwe film over Vincent van Gogh is gemaakt naar aanleiding van de succesvolle tentoonstelling Tra il Grano e il Cielo in de Basilica Palladiana in Vicenza. Hier toonde het Kröller-Müller Museum, van oktober 2017 tot april 2018, 40 schilderijen en 85 tekeningen uit zijn rijke Van Goghcollectie.

Helene Kröller-Müller van Van Gogh

De film vertelt het verhaal over Helene Kröller-Müller, die in Van Goghs geestelijke kwellingen haar eigen worsteling herkent: gevoelens die beiden in briefvorm uitdrukten.

Deze fascinerende brieven, die onvervangbare historische bronnen zijn, lopen als een rode draad door de hele film. De film vertelt niet alleen over Van Goghs kunst en genialiteit, maar ook over het belang van de tekeningen als deel van zijn artistieke techniek.

Helene Kröller-Müller kocht tussen 1908 en 1929 bijna negentig schilderijen en ruim honderdtachtig tekeningen van Van Gogh. 

In de voetsporen van Vincent en Helene

Voor de film zijn opnames gemaakt op Van Goghlocaties, in het Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum, maar ook op plekken die Helene Kröller-Müller inspireerden, zoals Milaan en Florence.

Aan het woord komen onder anderen Van Gogh experts Leo Jansen en Sjraar van Heugten, Eva Rovers (biograaf van Helene Kröller-Müller) en directeur Lisette Pelsers.

Premièreprogramma op 8 juli bij Museum Kröller Müller:

13:30 uur             Ontvangst met feestelijke bubbel

14:00 uur             Interview met regisseur Giovanni Piscaglia, door Eva Rovers

14:15 uur             Start Van Gogh: Of wheat fields and clouded skies 

15:45 uur             Napraten met een drankje en een hapje 

Dresscode: feestelijk

Vanaf 12 juli is de film te zien in de Nederlandse bioscopen.Winactie

Nouveau mag 2 kaarten weggeven voor deze feestelijke première. Vul onderstaand formulier in en wie weet ben jij de winnaar. Deze winactie is gesloten!.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in