Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Welke champagne past het best bij oliebollen?

Knallende kurken zijn een traditie op oudjaarsavond, maar wat smaakt nu eens lekker bij die ándere traditie: oliebollen en appelbeignets?

Welke champagne past het best bij oliebollen?

Brut en bollen? Zonde van de dure bubbels.

Knallende kurken zijn een traditie op oudjaarsavond, maar wat smaakt nu eens lekker bij die ándere traditie: oliebollen?

In ieder geval geen droge (brut) champagne. Die heeft een hoge zuurgraad en door het zoet van de oliebollen, lijkt de champagne extra zuur. Het is geen goede smaakmatch. Bij zoete lekkernijen zoals oliebollen, appelbeignets en appelflappen doet een licht zoete (demi-sec) het beter.

Dat kan ook een cava, crèmant, Moscato d’Asti (deze dessertwijn kan vet en suiker prima aan) of prosecco zijn: zo laat op de avond, als iedereen al wat heeft gegeten en gedronken, haal je niet meer het fijnproeversmoment uit een dure champagne.

Hou je niet van zoete, mousserende wijn en wil je toch een brut schenken, pas dan daar de hapjes op aan: droge champagne is verrukkelijk met frietjes, saucijzenbroodjes en andere hartige hapjes, zoals oesters en sushi.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Lifestyle
  • Getty Images