Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Welk ijsje is het liefst voor de lijn?

De verschillen zijn enórm. Op warme dagen als vandaag smaakt een ijsje best lekker. Qua calorieën zit er echter veel verschil tussen welk ijsje je kiest, volgens het Voedingscentrum. "Het ijsje met het laagste aantal calorieën komt uit op 36 kcal per stuk, terwijl het ijsje met de meeste calorieë...

Welk ijsje is het liefst voor de lijn?

De verschillen zijn enórm.

Op warme dagen als vandaag smaakt een ijsje best lekker. Qua calorieën zit er echter veel verschil tussen welk ijsje je kiest, volgens het Voedingscentrum.

"Het ijsje met het laagste aantal calorieën komt uit op 36 kcal per stuk, terwijl het ijsje met de meeste calorieën maar liefst 285 kcal bevat."

De 3 ijsjes op basis van roomijs bevatten veel meer calorieën dan de 3 waterijsjes. Roomijs bevat behalve suiker ook veel verzadigd vet. Wil je een ijsje met minder calorieën? Kies dan voor een waterijsje in plaats van roomijs. Of ga voor een kleinere portie: een ijsje van bijvoorbeeld 30 gram, in plaats van een variant van 80 gram.

Staat je favoriete ijsje er niet tussen? Met de 'Kies Ik Gezond?' app van het Voedingscentrum kun je je ijsje makkelijk opzoeken. Ook kun je de streepjescode op de verpakking scannen met de app.

Je ziet dan in een oogopslag de voedingswaarden en ingrediënten. Ook kun je in de app makkelijk ijsjes met elkaar vergelijken. Zo kun je kiezen voor een variant met de minste calorieën per 100 gram. Let daarbij wel op de grootte van het ijsje.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in