Kipfilet in een Macadamiakorstje
hoofdgerecht voor 4 personen - 25 minuten bereidingstijd
Ingrediënten:
4 kipfilets van circa 140 gram elk
50 gram macadamianoten
50 gram cacaobonen
50 gram paneermeel
50 gram bloem
2 eieren
plantaardige olie, om te bakken
Bereidingswijze:
Dep de kipfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Hak de noten en de cacaobonen fijn en meng ze in een diep bord met het paneermeel. Strooi de bloem in een diep bord. Klop in een derde diep bord de eieren los. Wentel de kipfilets door de bloem, dan door het ei en druk ze vervolgens rondom in het paneermeelmengsel.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de gepaneerde kipfilets rondom bruin en volledig gaar. Laat de gefrituurde kip op een laagje keukenpapier even uitlekken. Serveer bijvoorbeeld met een groene salade.
Geitenkaas met vijgen en venkelkaramel
voorgerecht voor 6-8 personen - 20 minuten bereidingstijd + 12 uur marineertijd
Ingrediënten:
100 gram gedroogde vijgen
1 sjalot
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels olijfolie
1 gedroogd chilipepertje
8 kleine ronde geitenkaasjes van ca. 40 gram elk
1 eetlepel venkelzaad
1 eetlepel suiker
extra nodig: bakpapier
Bereidingswijze:
Snijd de vijgen in piepkleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Schep de vijg en de sjalot in een kom om met het citroensap, de olijfolie, het verkruimelde pepertje, wat zout en versgemalen peper. Leg de geitenkaasjes naast elkaar in een afsluitbaar bakje. Schenk de marinade erover en laat een nacht in de koelkast marineren.
Rooster de volgende dag het venkelzaad kort in een koekenpan met dikke bodem. Strooi er de suiker over en laat de zaadjes al roerend karamelliseren. Laat het venkelzaad op een vel bakpapier afkoelen en hak lichtjes.
Laat de geitenkaasjes minstens 30 minuten op kamertemperatuur komen. Verdeel ze over schaaltjes en bestrooi ze met het krokante venkelzaad.