• Lifestyle

Wat een opschudding in Cannes!

Wat een opschudding in Cannes!

Als regisseur Quentin Tarantino over de rode loper in Cannes loopt, dan gaat dat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij. Zeker niet als hij wordt vergezeld door niemand minder Brad Pitt en Leonardo DiCaprio.

Komt Quentin Tarantino ergens, dan ontstaat er gegarandeerd opschudding. Spraakmakend is zijn middle name. Zo was het tot begin deze maand niet duidelijk of de legendarische regisseur zijn nieuwste film Once Upon A Time in Hollywood wel op tijd af zou hebben voor het jaarlijkse filmfestival in Cannes. Of hij echt nog 24/7 zat te monteren of dat het een slimme truc was om de spanning nog wat op te voeren: wie zal het zeggen?

Uitzinnige fans

Maar daar was hij dan toch in de mondaine Zuid-Franse stad, op het terras van het Palais des Festivals, en het veroorzaakte opschudding, gezweet, gegil en gekrijs toen hij met zijn hoofdrolspelers arriveerde. Niet zo vreemd natuurlijk, want zo vaak zien we Brad Pitt (55) en Leonardo DiCaprio (44) niet op hetzelfde moment in real life. Een uitgelezen foto-opportunity, met aan hun zijde, in het wit, Margot Robbie (28).

Wat een opschudding in Cannes!

Liefdesbrief

De film schijnt, zoals we van Tarantino gewend zijn, buitengewoon spectaculair te zijn. Volgens festivaldirecteur Thierry Frémaux is het ‘een liefdesbrief aan het Hollywood van Tarantino’s kindertijd, een rockmuziektour van 1969 en in het geheel een ode aan cinema’. Hij gaat over een acteur (Leonardo DiCaprio) en zijn stuntman (Brad Pitt) tegen de historische achtergrond van de moord op actrice Sharon Tate (Margot Robbie), de zwangere vrouw van Roman Polanski, door de volgelingen van sekteleider Charles Manson. 

Spoiler alert

Once Upon A Time in Hollywood komt in juli in de bioscoop. Voorafgaand aan de wereldpremière kreeg iedereen een briefje met het verzoek van Tarantino: of ze niet te veel zouden willen verklappen na afloop. Daarom: ga zelf straks kijken en bereid je vast voor op een uitzinnig en fenomenaal einde van de film.  ‘Ik ga daar gewoon niks over zeggen’, zei de regisseur daarover tegen de pers. Spannend!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in