Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wát een leuk nieuw Nederlands-Irakees kookboek!

Sara Shawkat leert je de Midden-Oosterse keuken kennen. Leuk nieuw kookboek-alert: culinair redacteur Sara Shawkat komt met haar debuutboek NOOMI, en die wil je zeker lezen. En er uit koken natuurlijk. Yum! In het boek komt de onbelichte keuken van Irak aan bod, en daar blijkt waanzinnig veel lek...

Wát een leuk nieuw Nederlands-Irakees kookboek!

Sara Shawkat leert je de Midden-Oosterse keuken kennen.

Leuk nieuw kookboek-alert: culinair redacteur Sara Shawkat komt met haar debuutboek NOOMI, en die wil je zeker lezen. En er uit koken natuurlijk. Yum!

In het boek komt de onbelichte keuken van Irak aan bod, en daar blijkt waanzinnig veel lekkers te ontdekken te zijn. Stoofgerechten als marqat bamye, spektakelstukken zoals kunafe, maar ook street food zoals rijstdumplings. Sara kent haar Iraanse klassiekers en deelt verhalen over de eettradities van haar land en haar culinaire aartsrivaal: haar moeder.

Noomi is trouwens een soort gedroogde limoen, een hoeksteen van de Iraakse keuken.

Sara (32) werd geboren in Bagdad, waarna ze via Arbil en Damascus uiteindelijk in Zwolle terechtkwam. Maar Amsterdam-Oost is al meer dan een decennium haar thuis. Ze is Master of Science in Sociale Psychologie, host culinaire evenementen onder de naam ‘Noomi Basra’ en werkt als culinair redacteur.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in