Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Waarom je je kunt 'volproppen' met zomerkoninkjes

Met suiker op beschuit, op een bruine boterham met roomboter of gewoon lekker los uit de hand: bijna iedereen is dol op aardbeien. En laten deze zomerkoninkjes ook nog eens beregezond en 'slankmakers' te zijn.  De aardbei wordt ook wel de slankste vrucht genoemd. Calorieën Het rode 'zoetje' bevat...

Waarom je je kunt 'volproppen' met zomerkoninkjes

Met suiker op beschuit, op een bruine boterham met roomboter of gewoon lekker los uit de hand: bijna iedereen is dol op aardbeien. En laten deze zomerkoninkjes ook nog eens beregezond en 'slankmakers' te zijn. 

De aardbei wordt ook wel de slankste vrucht genoemd.

Calorieën

Het rode 'zoetje' bevat niet veel calorieën in vergelijking met andere vruchten zoals de banaan (95 calorieën per 100 gram) en de mango (100 calorieën per 100 gram). Als je een schaaltje aardbeien eet (dat is ongeveer 100 gram), krijg je slechts 29 calorieën binnen.

Afvallen

De aardbei is je grote vriend als je wilt afvallen. Aardbeien hebben een hoge voedingswaarde (bomvol vitamine C, foliumzuur en antioxidanten) en bevatten weinig calorieën.

Daarnaast helpen de vezels die in aardbeien zitten je om hongergevoel te voorkomen en versnellen ze je stofwisseling. Lekker aardbeien snoepen dus!

Beeld: iStock Bron: Voedingscentrum/PuurGezond

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.