Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Voor mooi weer hoef je in augustus niet naar het buitenland

Het wordt een warme, droge en zonnige maand, volgens Weeronline. Je tuin zal er niet blij mee zijn, maar het is goed nieuws voor liefhebbers van zomers weer: augustus wordt 'warm, droog en zonnig' volgens de meteorologen van WeerOnline. Dankzij hogedrukgebieden is de verwachting dat de zon de kom...

Voor mooi weer hoef je in augustus niet naar het buitenland

Het wordt een warme, droge en zonnige maand, volgens Weeronline.

Je tuin zal er niet blij mee zijn, maar het is goed nieuws voor liefhebbers van zomers weer: augustus wordt 'warm, droog en zonnig' volgens de meteorologen van WeerOnline.

Dankzij hogedrukgebieden is de verwachting dat de zon de komende weken volop de kans krijgt om te schijnen en dat buien uitblijven. Een gevolg hiervan is dat de temperatuur gemiddeld iets hoger ligt dan normaal. Ook de zeewatertemperatuur is hoog. "Die ligt op dit moment rond 20 graden," aldus meteoroloog Yannick Damen. Het is volgens hem bij uitstek "weer dat zich leent voor dagjes strand."

Volgens WeerOnline is bovendien de kans op zeer warme dagen van 30 graden of meer groot, al blijven heel extreme temperaturen Nederland vermoedelijk bespaard. Voor de natuur is het warme, droge weer slecht nieuw: het gras wordt geel, bomen en struiken drogen uit en kunnen al blaadjes laten vallen. Ook zou er plaatselijk best eens een sproeiverbod kunnen komen, om water te besparen.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in