Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

VERZAMELBEURS IN DE JAARBEURS IN UTRECHT

Op 16 en 17 april 2016 vindt de voorjaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs, de grootste vintagebeurs van Europa, plaats. Met ruim 2.000 stands vol curiosa, porselein en glaswerk, verzamelitems, vintage kleding, speelgoed en accessoires is er voor iedereen - verzamelaar of niet - wel iets te vin...

VERZAMELBEURS IN DE JAARBEURS IN UTRECHT
verzamelbeurs

Op 16 en 17 april 2016 vindt de voorjaarseditie van de VerzamelaarsJaarbeurs, de grootste vintagebeurs van Europa, plaats. Met ruim 2.000 stands vol curiosa, porselein en glaswerk, verzamelitems, vintage kleding, speelgoed en accessoires is er voor iedereen - verzamelaar of niet - wel iets te vinden. Deze editie is er een expositie te zien over de historie van ballet in Nederland, met onder andere kostuums van choreograaf Rudi van Dantzig. Maar wordt er speciaal materiaal tentoongesteld over hoe de beroemde actrice Audrey Hepburn haar carrière begint aan de Arnhemse Muziekschool. Daarnaast organiseert de beurs een expositie met ansichtkaarten over het winnen van delfstoffen in Nederland.

Expositie historie ballet in Nederland

De VerzamelaarsJaarbeurs geeft aan de hand van affiches, programmaboekjes, recensies, foto’s, krantenartikelen, ansichtkaarten en boeken een overzicht van de Nederlandse ballethistorie. De expositie bevat originele balletkostuum-ontwerpen van choreograaf Rudi van Dantzig. Daarnaast is er ook een balletpakje en spitzes van balletdanseres Margot van Wilgenburg te zien. Zij was in de jaren ’50 bekend als danseres bij het Scapino Ballet en Het Nationale Ballet. Ook zijn er recensies en programmaboekjes te zien van dansvoorstellingen waar de jonge Audrey Hepburn (foto) een grote rol in heeft gehad. Nederlands bekendste actrice zat in haar tienerjaren, tijdens de Tweede Wereldoorlog, op de Arnhemse Muziekschool. Met naam en toenaam wordt Audrey in de recensies geprezen tot talentvolle balletdanseres. Daarnaast is er ook een originele poster van Dick Bruna te zien, die hij in 1959 ontwierp voor het Nederlands Dans Theater (NDT). De expositie is samengesteld door de winnaar van de Dutch Collector Award 2015, Andries van Beek.

Ansichtkaart expositie Nederlandse delfstoffen

Wie denkt dat de Nederlandse bodem ons niets te bieden heeft, heeft het mis. Veel grondstoffen zijn in het verleden aan de bodem onttrokken voor verschillende doeleinden. Bijvoorbeeld: zand, klei, leem, grind, kalk, zout, mergel en turf. Maar nog steeds worden er stoffen uit de Nederlandse bodem gehaald die van groot belang zijn voor de hedendaagse maatschappij, zoals bijvoorbeeld gas en olie. Op de beurs is een uitgebreide ansichtkaarten expositie te zien die een goed beeld geeft hoe het winnen van delfstoffen er aan toe gaat.

Informatie

Jaarbeurs, Jaarbeursplein 6 te Utrecht

Openingstijden: zaterdag 16 april (9.00 tot 17.00 uur) en zondag 17 april (10.00 tot 17.00 uur)

www.verzamelaarsjaarbeurs.nl