Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Van dit blad is prinses Laurentien de trotse gasthoofdredacteur

Prinses Laurentien heeft drie schoolgaande kinderen. Toen zij werd gevraagd om voor het tijdschrift Naar School de rol van gasthoofdredacteur te vervullen, twijfelde zij geen moment. De prinses glimt van trots als zij het eerste exemplaar in ontvangst neemt. Het thema dat de prinses voor de speci...

Van dit blad is prinses Laurentien de trotse gasthoofdredacteur

Prinses Laurentien heeft drie schoolgaande kinderen. Toen zij werd gevraagd om voor het tijdschrift Naar School de rol van gasthoofdredacteur te vervullen, twijfelde zij geen moment. De prinses glimt van trots als zij het eerste exemplaar in ontvangst neemt.

Het thema dat de prinses voor de speciale uitgave van Ouders van Nu heeft gekozen, is 'Kinderen aan het woord'. 

Ja, kinderen kunnen dat prima

Een voor de hand liggende keuze, aangezien prinses Laurentien als boegbeeld van haar Missing Chapter Foundation kinderen laat meebeslissen over maatschappelijke vraagstukken. Laurentien: "Er zijn natuurlijk ook mensen die zeggen: 'Kunnen kinderen dat wel?' Ja, die kinderen kunnen dat en kinderen wíllen dat ook heel graag. Ze hebben zoveel kennis van de wereld om hen heen."

Bekijk ook: Máxima's week: de koningin was in haar geliefde New York, een stad vol herinneringen

'Wij zijn óók belangrijk'

Ook weet ze, net als andere moeders, hoe het is om met een drukke agenda te leven. Laurentien, moeder van Leonore (10), Claus-Casimir (13) en Eloise (14): "Dan denk je: dit is nu heel belangrijk', en dat je dan tussendoor hoort van je kinderen: 'Ja, maar wij zijn óók belangrijk. Dat blijft de hele dag in je hoofd zitten en daar hebben ze helemaal gelijk in."

Gespreksonderwerp

Die ballen hooghouden zal ongetwijfeld een gespreksonderwerp zijn tussen Laurentien en haar schoonzus Máxima: haar kinderen geven ook regelmatig aan dat ze niet staan te popelen als hun moeder weer op reis gaat...