Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vaatwasserfrustraties: dit hebben we dus allemaal

In de categorie polariserend: bestek met de puntjes omhoog of omlaag? Vaatwasserperikelen, elk huishouden blijkt ze te hebben.

Dirty plates, glasses, cutlery on white background.

Er zijn ergere dingen dan het niet eens worden over hoe de vaatwasser ingepakt moet worden. Maar irritant is het zéker. Zo irritant zelfs dat vaatwasmiddelmerk Sun een onderzoek liet uitvoeren naar ons vaatwasgedrag.

Wat blijkt? Twee derde van de ondervraagden noemt zichzelf een ‘inpakperfectionist’. Ongeveer 50% vindt zichzelf een superieure inpakker ten opzichte van anderen in het huishouden. Maar slechts 2% heeft wel eens echt ruzie over de vaatwasser.

Wat zijn we mild

Nou moet wel gezegd worden: hoe goed we zelf ook vinden dat we bezig zijn, de ondervraagden waren mild over hun partners/huisgenoten. Slechts 23 procent zei vaak ergernis te hebben over hoe de vaatwasser door de ander is ingeruimd.

Veel vervelender vinden we (40%) het niet inruimen van de vaatwasser en de boel maar lekker laten slingeren.

Over die puntjes…

Andere herkenbare cijfers (voor ons wel in elk geval: 19% spoelt de vaat graag voor (vaak 60+’ers, blijkt uit het onderzoek), 13% sorteert het bestek en 10% voegt nog wel eens vuile vaat toe aan een al draaiende vaatwasser.

En dan die hamvraag: bestek met de puntjes naar boven of niet? 45% zegt naar boven, 29% zegt naar beneden en 26% maakt het niets uit en gooit het er lukraak in (psychopaten).

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Lifestyle
  • Getty Images/iStockphoto