Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Uniek: een portret van jezelf op hogere leeftijd

Een dagje uit in eigen land? Ga eens naar Leiden, Stad van Ontdekkingen. Met haar charmante grachten, fraaie winkels en bijzondere restaurants, zal deze plek je niet teleurstellen. Ook telt Leiden maar liefst dertien musea. Eerder bezocht Nouveau-hoofdredacteur Claudia Straatmans al het Rijksmuse...

Uniek: een portret van jezelf op hogere leeftijd

Een dagje uit in eigen land? Ga eens naar Leiden, Stad van Ontdekkingen. Met haar charmante grachten, fraaie winkels en bijzondere restaurants, zal deze plek je niet teleurstellen. Ook telt Leiden maar liefst dertien musea.

Eerder bezocht Nouveau-hoofdredacteur Claudia Straatmans al het Rijksmuseum van Oudheden en het Openlucht Museum De Lakenhal. Afgelopen maand bracht zij, samen met haar dochter, een bezoek aan CORPUS 'reis door de mens'. Een beleving voor jong en oud!

Spectaculair doorkijkje

Nergens anders krijg je zo'n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens als bij CORPUS. De 55 minuten durende 'reis door de mens', is een unieke belevenis. Onder begeleiding van een audiotour leer je hoe het lichaam in elkaar zit en wat je moet doen om het gezond te houden. Het is net alsof je in je eigen lichaam loopt. Je gaat bij de knie het lichaam in en komt aan het einde van 'de reis' bij de hersenen weer naar buiten. Hierna kun je in je eigen tempo de weg vervolgen door het interactieve deel. Je kunt hier allemaal leuke testjes doen en uitdagende spellen spelen.

Claudia: “Met mijn dochter naar CORPUS, wat een feest was dat. Eerst 55 minuten een ‘reis door de mens’, letterlijk door hart en longen lopen, en daarna interactief met je eigen gezondheid aan de gang. Topper van de middag: Selfie van je toekomst. Wat waren wij onder de indruk van die oude versie van onszelf.”

Selfie van je toekomst

Veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven, dat is het motto van CORPUS. De educatieve attractie biedt ook een podium voor goede doelen die zich inzetten voor de gezondheid en het welzijn van de mens. Samen met partner KWF ontwikkelde CORPUS ‘Selfie van je toekomst’. In deze digitale attractie neem je plaats achter een van de vier touchscreens. Er wordt vervolgens een ‘selfie’ gemaakt, die met behulp van een fraaie animatievideo wordt verouderd. Het is een confronterend portret van jezelf op hogere leeftijd, wanneer je start met roken of daar niet direct mee stopt. 

·       Adres: Willem Einthovenstraat 1, Oegstgeest nabij Leiden

·       Openingstijden: 09:00 tot 17:00 uur. CORPUS werkt met tijdsloten, dus reserveren is gewenst. De minimum leeftijd is 6 jaar.

·       Meer informatie: corpusexperience.nl

Er is in Leiden zoveel te ontdekken, dus een nachtje blijven is een goede optie. Kijk op hotelsvanleiden.nl voor een overzicht van de mogelijkheden.

Leiden

Leiden Marketing is de organisatie die Leiden regionaal en (inter)nationaal op de kaart zet. De organisatie, waarin 19 stadspartners uit Leiden participeren, geeft invulling aan het merk 'Leiden, Stad van Ontdekkingen'.