Ultrahippe minihapjes gemaakt in de Tiny Kitchen

Ultrahippe minihapjes gemaakt in de Tiny Kitchen

Poppenhuiskoken (met échte ingrediënten) als ultiem relaxmoment.

Hoe graag de makers van online fitlessen het ook willen laten lijken alsof iedereen opeens fanatieke kniebuigingen naast het aanrecht maakt, de realiteit is anders.

Een van de grote online hits van de coronacrisis (70 miljoen views per maand) is namelijk Tiny Kitchen, een krankzinnig Instagram-en Youtubeaccount waarin wekelijks wordt gekookt in een keuken op poppenhuisformaat. Alles, van de stoelen en de pannen tot de pollepels, is ongeveer een twaalfde van de originele voorwerpen.

In een paar minuten zie je, met een ontspannen muziekje op de achtergrond, twee handen een volmaakt mini-maaltijdje in elkaar zetten. Het is een beetje te vergelijken met de populaire ASRM-video's: je wordt er heerlijk rustig van, het is puur escapisme en verrukkelijke nostalgie om een poppenhuis tot leven te zien komen.

Tiny Kitchen is geïnspireerd door de Japanse kawaii-trend (mateloze interesse voor alles wat maar klein en schattig is) en een heerlijke afleiding als je het woord anderhalve-meter-maatschappij even niet meer kunt horen.

Openingsfoto (c) iStock

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!