Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Tom Ford leert je videobellen op je mooist

Tips van de meester van belichting. Als modeontwerper en regisseur staat Tom Ford bekend om zijn feilloze gevoel voor esthetiek en belichting. Hij heeft besloten die kennis te delen met alle thuiswerkers die NU regelmatig voor de webcam moeten verschijnen voor een vergadering.   "Om je individuel...

Tom Ford leert je videobellen op je mooist

Tips van de meester van belichting.

Als modeontwerper en regisseur staat Tom Ford bekend om zijn feilloze gevoel voor esthetiek en belichting. Hij heeft besloten die kennis te delen met alle thuiswerkers die NU regelmatig voor de webcam moeten verschijnen voor een vergadering.  

"Om je individuele schoonheid te verbeteren, moet de architectuur van je gezicht in harmonie zijn," oreert Ford. "We reageren allemaal instinctief op licht en symmetrie. Deze twee parameters kunnen worden gebruikt om je natuurlijke eigenschappen te verbeteren en je schoonheid naar voren te brengen op een unieke manier."

Tips van Tom

  1. Plaats je laptop op een stapel boeken zodat de camera iets hoger is dan je hoofd. Richt je ogen dus op de iets hoger staande lens.
  2. Neem dan een hoge lamp en plaats deze schuin achter de computer of laptop, aan de kant van je gezicht die je zelf het mooist vindt. De lamp moet iets achter de computer worden uitgelijnd, zodat het licht op je gezicht valt.
  3. Leg vervolgens een stuk wit papier of een wit tafelkleed op de tafel waaraan je zit, maar zorg dat het niet zichtbaar is in het frame. Het wit weerkaatst het licht en maakt je teint frisser en laat je huid en trekken zachter lijken .
  4. Kies niet voor vloeibare, maar voor poederige foundation. Dit egaliseert goed, verzacht lijntjes en vlekjes en is het mooist in het diffuse licht dat je hebt gecreëerd. "En maak je een beetje op," zegt Tom. "In resoluties gaat veel verloren, dan kunnen lipstick en mascara je net even wat meer expressie geven."

Foto (c) Tom Ford / CDFA - Tom is voorzitter van een fashion fonds voor COVID-19 support.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in