Tips voor een zomers gedekte tuintafel

Tips voor een zomers gedekte tuintafel

Dat zomergevoel lekker lang vasthouden? Nodig op een zomerdag je vrienden of familie uit voor een gezellig diner in de tuin. Met deze tips doe je dat helemaal in stijl.

Tip 1: Een tropische start

Begin de avond goed en serveer je gasten een zomers welkomstdrankje om van te nippen. Wat dacht je van een cocktail met passievrucht? Gepresenteerd in een mooi cocktailglas met een suikerrandje: een goed (tropisch) begin van de avond.

Tip 2: Frisse aankleding

Voor een frisse, lichte uitstraling van de tuin: dek de tafel helemaal in het wit, met eventueel een toefje zachtgrijs. Met bloemen en lekkere gerechten voeg je kleur en leven toe. Over bloemen gesproken...hoe stijlvol is het om je gerechten af te maken met eetbare bloemen?

Tip 3: Zomerkleuren in de mix

Heb je liever wat meer kleur aan tafel? Mix dan je witte servies met brocante of tweedehands borden met verschillende designs. Bij elk bord zet je oude theekopjes met daarin kleine bloemen in frisse zomerse kleuren.

Tip 4: Do-it-yourself menukaart

Ben je creatief aangelegd? Maak dan zelf de menukaart. Leef je uit met mooie lettertypes en linten. Stevig papier van mooie kwaliteit vormt de basis. Extra leuk: je gasten hebben meteen een mooi aandenken de avond.

Tip 5: Om op te warmen

Om zo lang mogelijk van de avond te genieten, plaats je een vuurkorf of terrasverwarmer. Leg lekkere zachte plaids over de tuinmeubels: wanneer het koeler wordt kunnen je gasten hier onderkruipen. Een goed likeurtje na, doet natuurlijk ook wonderen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in