Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Tips om je handbagage mee aan boord van het vliegtuig te krijgen

Als je weinig op geen handbagage hebt, ga je veel sneller door de beveiliging op Schiphol of een ander vliegveld. Maar als je eenmaal bij het vliegtuig komt, is het soms nog best een uitdaging om al je handbagage mee te krijgen aan boord, zeker als je met een kleine trolley reist. Zo zorg je ervo...

Tips om je handbagage mee aan boord van het vliegtuig  te krijgen

Als je weinig op geen handbagage hebt, ga je veel sneller door de beveiliging op Schiphol of een ander vliegveld. Maar als je eenmaal bij het vliegtuig komt, is het soms nog best een uitdaging om al je handbagage mee te krijgen aan boord, zeker als je met een kleine trolley reist.

Zo zorg je ervoor dat je handbagage echt mee mag en niet alsnog in het ruim terecht komt. Een paar tips op een rij.

Je vliegtuigmaatschappij kan, als de bagagebakken in het vliegtuig dreigen vol te raken, je handbagage opeisen om alsnog in het ruim te plaatsen. Superonhandig, want ál je papieren, leesvoer voor onderweg etc. ben je dan kwijt.

Met deze tips voorkom je dat jouw handbagage naar het ruim wordt verhuist.

Tip 1: Kies de juiste tas

Bedenk heel goed wat voor tas je gebruikt voor je handbagage. Wat blijkt: grote logge stukken worden er vaak uitgepikt. Neem een weekendtas in stof of canvas mee. Die kun je een klein beetje 'opproppen'. Dat ziet de crew vaak wel door de vingers.

Tip 2: Zacht ipv hard rolkoffertje

Toch verslaafd aan je rolkoffertje? Kies er dan eentje van een zacht materiaal. Die zijn een stuk makkelijker in de bagagebakken te schikken. En zorg er daarnaast voor dat-ie exact aan de toegestane afmetingen voldoet, wijk daar niet vanaf.

Tip 3: Zorg dat je op tijd bent

Tja, het is heel simpel: wie het eerst komt... Veel reizigers blijven bij het boarden lang wachten, omdat ze geen zin hebben om in het vliegtuig ook nog lang te wachten.

Echter, als de bagagebakken vol raken, gaat de grondcrew op zoek naar handbagage die alsnog in het ruim mee kan. En dan ben je dus mooi je tijdschriften/boeken/iPad voor onderweg kwijt.

Als je dan een beetje voor in de rij staat, moet het goed komen.

Succes! 

Beeld: iStock. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in