Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Style je huis als een pro: 6 gouden interieurtips

Slimme contrasten, verrassende combinaties en sterke composities: met deze gouden tips style je je huis als een professional. 1. Podium Een hoek in de kamer of een kleine uitsparing in de muur is het perfecte podium voor een paar goedgekozen pronkstukken. Combineer bijvoorbeeld een fraai boek met...

Style je huis als een pro: 6 gouden interieurtips

Slimme contrasten, verrassende combinaties en sterke composities: met deze gouden tips style je je huis als een professional.

1. Podium

Een hoek in de kamer of een kleine uitsparing in de muur is het perfecte podium voor een paar goedgekozen pronkstukken. Combineer bijvoorbeeld een fraai boek met wat mooie objecten. Creëer ook hoogteverschillen, zoals met een stolp en verander je compositie geregeld.

2. Uitstraling

Een goed idee uit Scandinavië: een tafellamp in de vensterbank. Dat geeft niet alleen een warme sfeer binnen, maar ziet er ook gezellig en gastvrij uit van buitenaf. 

3. Ruggensteun

Hoe benut je de boekenkast goed zonder dat hij een rommelige blikvanger wordt? Alles in hetzelfde kleurenpalet houden, zorgt al voor rust.

Helemaal 'anders' wordt het als je de boeken met de rug naar achteren in de kast zet (alleen met exemplaren die je toch niet (meer) leest). En laat hier en daar een vak leeg, dat geeft lucht.

4. Stilleven

Een bijzettafeltje vraagt om een spannend tafereel. Dat hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn. Met een ranke vaas en een mooie tak vul je de ruimte zonder lawaai. Hou de achtergrond rustig, zodat de compositie optimaal tot zijn recht komt.

5. Warm welkom

Een hal of andersoortige entree wordt extra gastvrij met een wand- of bijzettafel. Mooi om te zien, zeker met een vaas bloemen of wat chique dozen erop. Handig om sleutels en post snel in op te bergen. De spiegel is uiteraard ideaal voor een laatste make-upcheck.

6. Rustpunt

In de slaapkamer mag het wel een beetje speels, bijvoorbeeld als het om nachtkastjes gaat. Kies voor een keramieken tafeltje of een ander fraai object. Hou, om de sfeer warm te houden, alles in dezelfde kleur(schakeringen). Een mix van harde en zachte materialen maakt het geheel extra  interessant.

Beeld: Patricia Braaf. Bron: Nouveau

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in