Stijlvolle christmas crackers maak je simpel zelf

Door Kim Veldema
Stijlvolle christmas crackers maak je simpel zelf

Je kerstdiner of luxe brunch is pas compleet met de mooiste Christmas crackers. En die maak je heel gemakkelijk zelf.

Wij houden van deze Engelse traditie: een kerstdiner knallend afsluitend met een Christmas cracker. Leg de crackers alvast op de borden als je de tafel dekt, dat staat nog feestelijker.

Lees ook: Zo gedaan: een elegante kerstboom in 6 stappen

Kies maar: bescheiden of XL?Je bent natuurlijk helemaal origineel én een stuk persoonlijker als je ze zelf maakt. Dit heb je nodig: luxe (kerst)pakpapier, wc-rolletjes of een keukenrol (voor een xl-variant), schaar, lint en trektouwtjes.

De trektouwtjes zoals deze of deze maken je knalbonbon af en je koopt ze gewoon bij een online feestwinkel. Dit 'kindervuurwerk' geeft een leuke knal, maar is volkomen veilig.Zo maak je ze1. Knip de wc-rolletjes of rol van keukenpapier doormidden en vul de rolletjes met een klein cadeautje, confetti, een bonbon of een papiertje met lieve woorden, een raadsel of limerick (very British) erop.2. Wil je er een knallende Christmas cracker van maken, leg er dan ook een knalrotje in en zorg dat de draadjes van het knalrotje er aan beide kanten van wc-rolletje weer uitkomen.3. Wikkel de wc-rolletjes in het inpakpapier en zorg dat de twee draadjes van de rotjes in de twee strikjes van de papierwikkel komen.4. Bind de uiteinden samen met het lint en decoreer de cracker met leuke kerstversiering.5. Trek om de cracker te openen aan beide uiteinden.

Je kunt ze ook nog een naamkaartje geven.PS.: Not done in een cracker: dure cadeaus. Je kunt er, à la de Engelsen, wel een papieren kroon in doen zoals deze gouden exemplaren. Ook altijd een feest voor kinderen. 

Alison Cork maakt weer een andere, maar net zo gemakkelijke variant, die er ook zeer professioneel uitziet: 

Bron: Leukedingendoen.nl, e.a.