Steun je lievelingsrestaurant, boek een dunch!

Door Ella Vermeulen
Steun je lievelingsrestaurant, boek een dunch!

En check of ze een lekkere maaltijdbox hebben.

Nu het er naar uit ziet dat de avondlockdown zal worden verlengd, is het tijd om de dunch te omarmen.

Deze hybride tussen lunch en diner, ook bekend als een late lunch, is in korte tijd erg populair geworden. Veel mensen vinden het stiekem best lekker om 's middags wat uitgebreider te eten zoals ze dat doen in Mediterrane landen en 's avonds niet met een volle maag naar bed te hoeven.

Het is bovendien een ideale manier om je favoriete restaurant overeind te houden, want voor de horeca zijn en blijven het zware tijden nu ze om 17:00 moeten sluiten.

Wat dacht je van een kerstdinerbox?

Hoewel de pandemie ook voor veel nieuwe initiatieven heeft gezorgd. Was vorig jaar de luxe dinerbox voor thuis nog een nouveauté, dit jaar bieden veel ook wat kleinere restaurants deze service aan voor kerst.

Je krijgt zo een vrijwel kant-en-klaar diner (vaak is de wijn erbij te bestellen) om bijvoorbeeld de feestdagen op een makkelijke manier mee op te luisteren én je steunt ook zo het restaurant in kwestie. Bovendien scheelt het je boodschappen doen en koken. 

De boxen moeten even van te voren worden besteld, dus als het je iets lijkt, is nu het moment om je favoriete restaurants in je omgeving te googelen, wat ze voor je kunnen betekenen met kerst qua boxen.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in