Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Steeds meer mannen worden vader na hun 45ste

'Je wordt ouder papa' zong Peter Koelewijn ooit. Dat blijkt anno nu een heel actueel onderwerp: vaders worden steeds ouder. Van alle baby's die vorig jaar in Nederland werden geboren, had 5,1 procent een vader van 45 jaar of ouder. Tien jaar geleden was dat nog 3,7 procent, meldt het Centraal Bur...

Steeds meer mannen worden vader na hun 45ste

'Je wordt ouder papa' zong Peter Koelewijn ooit. Dat blijkt anno nu een heel actueel onderwerp: vaders worden steeds ouder. Van alle baby's die vorig jaar in Nederland werden geboren, had 5,1 procent een vader van 45 jaar of ouder. Tien jaar geleden was dat nog 3,7 procent, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vijftigplussers

Er kwamen in 2015 170.500 kinderen ter wereld in Nederland. Eén op de zes baby's heeft een vader van 40 jaar of ouder en van 2.500 kinderen is de vader een vijftigplusser. Toch worden vaders over het algemeen niet ouder. De gemiddelde leeftijd van mannen die hun eerste kind krijgen, ligt op 32,5 jaar, net als tien jaar geleden. De verklaring is dat er zowel steeds meer oudere als jongere vaders zijn.

Humphrey, Pablo, Charlie...

Van oudere vaders kijkt overigens niemand meer op, en al helemaal niet in Hollywood. Acteur Humphrey Bogart (foto) was 49 jaar toen hij zoon Stephen (inmiddels 67) kreeg met grote liefde Lauren Bacall, wereldberoemd is natuurlijk het feit dat Charlie Chaplin in 1962 op zijn 73ste vader werd van Christopher James, Robert De Niro verwelkomde in 2011 dochter Helen Grace (hij was toen 68) en Pablo Picasso had dezelfde leeftijd toen hij vader werd van Paloma.

En er zijn er nog veel meer natuurlijk, bekijk hier de lijst.

Beeld Humphrey Bogart, Lauren Bacall en Stephen: Hollandse Hoogte