Voor als je je al fresco borrelen repertoire wilt uitbreiden.
Natuurlijk, wie Spanje zegt, zegt sangria. Maar er is nog meer verfrissends, dan wel alcoholisch onder de Spaanse zon, wat óók prima smaakt op een warme zomerdag in Nederland. Zoals…
Tinto de Verano
Soms gruwelijk, soms verrukkelijk: een deel rode wijn op een deel limonade on the rocks. Met de limonade wordt uitbundig geëxperimenteerd, meest voorkomend is een mix met sprite of 7Up. Iets met bubbels in lemon en / of lime en het komt goed.
Kalimotxo
Nog eentje voor de liefhebbers: een deel droge rode huiswijn op een deel Coca Cola. Het is een béétje een festivaldrankje dat in een plastic bekertje hoort, maar in een mooi glas met wat tapas erbij kun je er ook mee voor de dag komen op je terras.
Horchata
In de categorie weird & wonderful: horchata wordt gemaakt van 'melk' van aardamandelen (knolletjes die ook wel bekend staan als tijgernoten, maar dan nadrukkelijk niet die uit het chipsvak. In Nederland is het in eco-supers en toko's te koop als chufa). Verder zit er water en suiker. Week de chufas 24 uur in water, pureer de bolletjes in de blender met water en suiker, serveer ijskoud. De smaak zit een beetje tussen amandel en hazelnoot in en om het wat op te peppen kan er best wat citroensap of een snufje kaneel bij.
Rebujito
Dat we dit nog niet eerder hebben ontdekt: sherry met tonic op ijsblokjes en desgewenst een blaadje munt. Het is een perfecte combinatie van zoet en bitter op een warme dag.
Sangria
© Kan_chansathya / Pixabay
Je dacht toch niet écht dat we deze klassieker zouden overslaan? Snij appel, peer, perzik in kleine stukjes, meng met rode Tempranillo en sinaasappelsap, serveer ijskoud. Salud!
Foto's (c) Shutterstock, tenzij anders aangegeven
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in