Sla je slag: schilderij van Van Gogh te koop op TEFAF

Sla je slag: schilderij van Van Gogh te koop op TEFAF

Altijd al een Van Gogh aan de muur willen hebben en heb je ergens nog een zak geld liggen? Dan is dit je kans. Haagse kunsthandelaar Ivo Bouwman staat op de internationale kunstbeurs in Maastricht met "Stadsgezicht met ophaalbrug" van Vincent van Gogh. Wat het schilderij moet kosten?

Het werk is 114 jaar in privébezit geweest. De familie die het al die tijd bezat (niet bekend gemaakt), brengt het op de markt. Bouwman liet de authenticiteit verifiëren door het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Stadsgezicht van?

Het is niet bekend waar het stadsgezicht precies van is, wat bijdraagt aan het mysterie van het doek.

Bouwman meldt dat veel mensen denken dat het om Nuenen gaat, omdat Vincent van Gogh (1953-1890) het schilderij achterliet bij zijn moeder in deze plaats voordat hij in 1885 via Antwerpen naar Parijs trok.

Het werk is drie maal geëxposeerd: 1904 in Rotterdam, waar de grootmoeder van de huidige eigenaar het heeft verworven. Daarna nog een keer in 1956 in München en de laatste keer was in 1960 in Parijs.

Te koop

Vanaf zaterdag 10 maart is Stadsgezicht met ophaalbrug te zien op de TEFAF Maastricht en is te koop voor 1,4 miljoen euro.

Beeld: Kunsthandel Ivo Bouwman.