Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Siberisch koud? Hot cocktails!

Buiten waait de wind om het huis, binnen vier je een Hot Happy Hour.  Gezien het feit dat The Beast From The East nog over Nederland loeit, is er alle reden om met warme cocktails te experimenteren als verweer tegen de elementen. Je kunt het altijd verkopen als een alternatieve grog om een vermee...

Siberisch koud? Hot cocktails!

Buiten waait de wind om het huis, binnen vier je een Hot Happy Hour. 

Gezien het feit dat The Beast From The East nog over Nederland loeit, is er alle reden om met warme cocktails te experimenteren als verweer tegen de elementen. Je kunt het altijd verkopen als een alternatieve grog om een vermeend griepje de kop in te drukken, toch?  

Warme appelcider

Lekker warm en toch verrassend licht: verwarm een halve liter appelcider met 2 kaneelstokjes, 1 tl kruidnagel, een paar anijssterren en eventueel een snufje peper. Zo'n tien minuten zachtjes laten doorkoken, zeven en uitschenken in glazen met schijfjes appel en sinaasappel. Eventueel zoeten met wat honing.

Irish Coffee  

De klassieker is weer helemaal retrohip (en nog altijd zalig!). Verwarm een glas met kokend water. Giet het water weg, meng in het glas 80 ml zwarte koffie of espresso, 25 ml Ierse whisky en 1 el suiker. Leg er voorzichtig een dikke laag lobbig geklopte room op. Je drinkt de Irish Coffee onder de room door. Variaties: denk ook eens aan Bailey's of Kahlúa in plaats van Irish Coffee.

Cacao Buie

Meng 1 deel Drambuie met 4 delen warme chocolademelk en een snufje zout. Aftoppen met een paar lepels geklopte slagroom en een beetje kaneel. Aaah.

Tea-Quila

Meng 1 deel tequila op 4 delen verse hibiscusthee met een beetje kaneel en honing naar smaak en laat er een paar gekneusde blaadjes basilicum in trekken. Die vis je er weer uit voor je 'm opdrinkt. 

Bombardino

Verwarm gelijke delen advocaat met brandy of rum en leg er als topping een paar lepels geklopte slagroom op. Er is een Calimero-versie, waar ook nog een deel espresso aan toe wordt gevoegd. Deze Italiaanse klassieker slaat in als een euh, bom.  

Foto's © Getty Images, Shutterstock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in