Rondleiding De tuinen van het Rijksmuseum

Rondleiding De tuinen van het Rijksmuseum

Exclusief in april en mei: In de tuinen van het Rijksmuseum een onvergetelijke wandeling door een stukje stadsnatuur om verliefd op te worden.

Rijksmuseum
Het wordt één groot kleurenfeest: dit voorjaar staan de tuinen van het Rijks vol in bloei met de prachtigste tulpen. Van bizarre roze en gele, tot strakke donkerpaarse. Van een vlammend rood tulpenveld tot een lieflijke mengeling van kleuren. De tuinen van het Rijks zijn bij uitstek geschikt om in rust te genieten van natuur op zijn mooist. Maar nu kunt u óók met een van onze deskundige rondleiders een wandeling maken door deze tuinen en meer te weten komen over de bloemen, de bomen zoals de monumentale vleugelnoot, over het oorspronkelijke idee van de 19de-eeuwse architect Pierre Cuypers, én over de gedachtes achter de tuin zoals die nu is.

En natuurlijk is er een link met het museum: 17de-eeuwse schilders waren immers verzot op de tulp. En wat te denken van Breitner, die kimono’s bezaaid met bloemen schilderde? In de tuin bloeien tulpen in de kleuren van de kimonomeisjes.

Wanneer Instaprondleiding: 16 april t/m 22 mei Elke woensdag 14.30-15.30 uur Elke zaterdag en zondag 13-14 en 14.30-15.30 uur

Met eigen groep: 16 april t/m 30 oktober Dagelijks 9.30-10.30/14.30-15.30 uur