Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Ring om de Burj Khalifa: daar gáát je uitzicht

De architectonische ambitie kent geen grenzen. Wie aan Dubai denkt, ziet het ene na het andere spraakmakende gebouw voor zich. Eerstvolgende plan: op 550 meter hoogte een ring om de Burj Khalifa bouwen. De Downton Circle wordt in totaal 3000 meter in omtrek en leunt op vijf grote pilaren. In de c...

Ring om de Burj Khalifa: daar gáát je uitzicht

De architectonische ambitie kent geen grenzen.

Wie aan Dubai denkt, ziet het ene na het andere spraakmakende gebouw voor zich. Eerstvolgende plan: op 550 meter hoogte een ring om de Burj Khalifa bouwen.

De Downton Circle wordt in totaal 3000 meter in omtrek en leunt op vijf grote pilaren. In de cirkel moeten woningen komen, maar ook commerciële en culturele ruimtes. Stel dát je een fraai appartement in de Burj-toren hebt, dan ziet je uitzicht er straks toch meteen een heel stuk anders uit.

"We wilden terug naar de basis van een gated community en zoals die horizontaal worden gevestigd. Daarvoor is geen plaats in het dichtbebouwde Dubai, vandaar dat we Downtown omhoog hebben gehaald," aldus Nils Remess en Najamus Chowdry, oprichters van architectenbureau Znera Space.

"Toen covid-19 uitbrak hebben we veel nagedacht over hoe we dingen kunnen veranderen en betere urban planning kunnen bieden. We hebben gekeken naar afvalverwerking, voedselproductie, verkeersproblemen en (lucht)vervuiling. Zo is het concept ontstaan."

Foto's (c) Znera Space

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in