Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zonder prik wordt een vakantie in Frankrijk lastig…

Lees dit even als je reisplannen richting La Douce France hebt. Een staycation in Nederland is wéér wat aantrekkelijker geworden, want zonder gezondheidspas is onbevangen en vrij vakantie vieren in Frankrijk er deze zomer niet bij: zowel de grenscontroles als de maatregelen worden aangescherpt.  ...

Zonder prik wordt een vakantie in Frankrijk lastig…

Lees dit even als je reisplannen richting La Douce France hebt.

Een staycation in Nederland is wéér wat aantrekkelijker geworden, want zonder gezondheidspas is onbevangen en vrij vakantie vieren in Frankrijk er deze zomer niet bij: zowel de grenscontroles als de maatregelen worden aangescherpt. 

Vanaf augustus kom je zonder negatieve PCR-test, bewijs dat je onlangs covid hebt gehad of volledige vaccinatie geen bar, restaurant, winkelcentrum, pretpark of museum meer in. Deze maatregel gaat gelden voor iedereen boven de twaalf jaar oud.

UPDATE 14 JULI 2021

De maatregel is bijgesteld gaat gelden voor iedereen vanaf achttien jaar deze zomer. Voor 12-17 jarigen gaat de gezondheidspas pas 30 augustus in.

Deltavariant grijpt om zich heen

Dat heeft Emmanuel Macron bekend gemaakt. Volgens de Franse president is de situatie nog onder controle, maar loopt het aantal besmettingen met de deltavariant hard op.

Zomaar naar een restaurant in Menton gaan kan vanaf 1 augustus niet meer

Een week geleden bestond dertig procent van de besmettingen uit deze mutant, dit weekend was dat al meer dan 50 procent. Inmiddels geldt in 7 departementen de alarmfase (meer dan 50 besmettingen per 100.000 inwoners), maar dat kan snel oplopen, onder andere in de regio-Parijs.

Gezondheidspas verplicht 

Om de vierde golf zoveel mogelijk te beteugelen, wil Macron plekken waar veel mensen samenkomen alleen nog maar toegankelijk maken voor mensen met een ’gezondheidspas’. Dit kan een negatieve pcr-test van maximaal 48 uur oud zijn of een bewijs dat je volledig gevaccineerd bent.

Een uitje wordt net even ingewikkelder 

Vanaf 21 juli wordt de pas verplicht om culturele instellingen en bijvoorbeeld pretparken en zwembaden binnen te komen waar meer dan 50 mensen zijn.

"De gezondheidspas zal met ingang van 1 augustus verplicht zijn in cafés, restaurants en winkelcentra, maar ook in zieken- en bejaardentehuizen en medisch-sociale instellingen, en in  treinen, vliegtuigen en bussen die lange afstanden afleggen," aldus Macron.

'Alleen gevaccineerde of negatief geteste mensen zullen toegang hebben tot deze plaatsen'

"Nogmaals: alleen gevaccineerde of negatief geteste mensen zullen toegang hebben tot deze plaatsen. De gezondheidspas is binnen tien dagen ook verplicht op plekken van vrije tijd en cultuur, zoals bioscopen en theaters.”

PCR-test dure grap

Dat betekent dat ook vakantiegangers die niet volledig gevaccineerd zijn deze zomer niet zomaar overal naar binnen komen. Voor jonge kinderen tot twaalf jaar gelden de maatregelen niet. Maar tieners moeten ook aan deze voorwaarden voldoen, terwijl zij in veel landen nog niet aan de beurt zijn voor een prik.

Een andere mogelijkheid om toch uit eten of naar een museum te kunnen, is je van tevoren laten testen. Dat is sinds 7 juli niet meer gratis voor buitenlandse toeristen. Een PCR-test kost 44 euro.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in