Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó kun je naar de Malediven zonder failliet te gaan

Azuurblauwe zee, witte palmenstranden: de Malediven zijn een droombestemming. Maar wél aan de prijzige kant. Daarom: hacks om de kosten te drukken!

malediven strand

Handige hacks om de kosten te drukken!

Azuurblauwe zee, witte palmenstranden, het betere Blue Lagoon-gevoel: de Malediven zijn een droombestemming. Maar wél aan de prijzige kant voor een paradijs. Mocht je er toch heel willen, dan zijn er wel wat manieren om de kosten in de hand te houden.

Kies voor all-inclusive

Vrijwel alles op de Malediven moet worden geïmporteerd; met een all-inclusive deal voorkom je dat je omgerekend tien euro betaalt voor een kop koffie en 20 euro voor een sandwich.

Kies een nieuw hotel

Hoe nieuwer het hotel, hoe groter de kans dat je er voor een vriendelijke introductieprijs kunt verblijven. Misschien dat van de drie restaurants er eentje nog niet open is, maar je hebt wel dat droomstrand bijna voor jezelf.

Ga varen

Google je 'vakantie Malediven' dan komt meteen een watervliegtuig in beeld. Zo'n vluchtje is tot wel vier keer zo duur dan gewoon per (speed)boot naar je atol varen.

Kies het laagseizoen

Qua weer zijn de Malediven het meest in trek tussen november en april, maar dan is het ook het druk en het duurst. In het laagseizoen krijg je vaak gratis transfer, een upgrade of een gratis nacht extra. Het kan af en toe regenen en waaien (korting op de spa dan inwisselen!), maar de temperatuur is prettig, zo tussen de 20-26 graden.

Vroegboeken

Last-minute naar de Malediven betekent altijd duurder uit zijn. Probeer een paar maanden van te voren te boeken en vergelijk verschillende aanbieders. Tour operators met veel invloed in de plaatselijke toeristenindustrie hebben vaak de beste aanbiedingen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reizen
  • Getty Images