Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Winterpret: 8 feestelijke kerstmarkten in België!

Wordt 't het Village de Noël in Luik of toch beeldig Brugge? Eerder las je al over de 15 leukste kerstmarkten in Europa, vandaag kijken we even bij de zuiderburen en wat daar gepland staat aan decemberplezier. Gent Met de Gentse Winterfeesten kan je een hele maand lang genieten van de kerst in Ge...

Winterpret: 8 feestelijke kerstmarkten in België!

Wordt 't het Village de Noël in Luik of toch beeldig Brugge?

Eerder las je al over de 15 leukste kerstmarkten in Europa, vandaag kijken we even bij de zuiderburen en wat daar gepland staat aan decemberplezier.

Gent

Met de Gentse Winterfeesten kan je een hele maand lang genieten van de kerst in Gent. De kerstmarkt kent ruim 150 mooie chalets met standhouders uit het binnen- en buitenland, waar je niet alleen de mooiste kerstversieringen en handgemaakte objecten kan vinden maar ook de lekkerste hapjes en toepasselijke drankjes.

Van 8 december tot en met 31 december 2022

Brugge

Beeldig Brugge introduceert dit jaar het nieuwe winterfestival Wintergloed. Traditioneel een mooie kerstmarkt vol leuke kerstartikelen en lekkernijen als warme chocolademelk en glühwein die op de Markt en het Simon Stevinplein te vinden is wordt hiermee uitgebreid met een grootse lichtshow doorheen de stad. Hierbij zijn twee lichtparcours door de stad uitgezet met dynamische lichtinstallaties, bijzondere projecties en atmosfeerbelichting.

Van 25 november 2022 tot 8 januari 2023

Brussel

Winterpret in Brussel is één van de bekendste en mooiste kerstmarkten van België en tevens de grootste van het land. De kerstmarkt bevat ruim 200 verschillende kraampjes met ambachtelijke producten, mooie kerstobjecten en allerlei soorten lekkernijen.  ’s Avonds wordt er een mooie klank- en lichtshow gehouden op het plein, er is een overdekte ijsbaan en het reuzenrad is een plaatselijk icoon.

Van 25 november 2022 tem 1 januari 2023

Leuven

De Leuvense kerstmarkt Wintertijd is in tegenstelling tot de andere markten slechts twee weken geopend. Je vindt er 140 stands waarbij je niet alleen leuke kerstcadeaus en allerlei lekkernijen kan vinden, maar ook ambachtslieden ter plekke aan het werk kan zien.

Van 7 december tot en met 18 december 2022

Hasselt

Kerstmarkt Winterland onderscheidt zich met veel kraampjes met handgemaakte producten uit andere landen en veel lekkere hapjes. Er is ook een tijdelijk huis van de Kerstman, een kermis en een overdekte schaatsbaan.

Van 18 november 2022 tot 8 januari 2023

Antwerpen

Winterwonderland, winterbos, een kerstdorp met chalets – de kerstmarkt van Antwerpen is verspreid over het centrum. Veel kraampjes met spullen, veel lekkere hapjes  

Van 9 december 2022 tot en met 8 januari 2023

Oostende

In Oostende heet de kerstmarkt Winter in het Park en daar wordt dan het Leopoldpark mee bedoeld. Er staan zo'n vijftig kraampjes, er spelen live-acts en het is er wat kleiner en intiemer dan op andere kerstdorpen.

Van 2 december 2022 tot en met 8 januari 2023  

Luik

Het Village de Noël van Luik is het grootste en oudste kerstdorp van België. Het dorp ligt verdeeld over het Place Saint-Lambert en Place du Marché en er zijn ruim 200 chalets. Er is van alles te doen en te beleven, zoals zangkoren, optredens, een schaatsbaan en lichtkunst.

Van 25 november tot en met 30 december 2022

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in