Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'Wijnen! Wijnen!' Hier is het goed proeven en proosten

Vijf chateaus voor een lekker kistje én een goed bed. Zin in een Franse break? Eind september begint de 'foire aux vins'. Dat wil zeggen dat de druivenoogst is begonnen en de wijnhuizen ruimte nodig hebben in hun wijnkelders: Met andere woorden: hét moment om mooie wijnen te kunnen scoren tegen z...

'Wijnen! Wijnen!' Hier is het goed proeven en proosten

Vijf chateaus voor een lekker kistje én een goed bed.

Zin in een Franse break? Eind september begint de 'foire aux vins'. Dat wil zeggen dat de druivenoogst is begonnen en de wijnhuizen ruimte nodig hebben in hun wijnkelders: Met andere woorden: hét moment om mooie wijnen te kunnen scoren tegen zeer vriendelijke prijzen. We doen je een paar suggesties aan de hand waar je na het wijnproeven en inslaan ook lekker kunt blijven slapen.

1 Château de Fontenay, Blere

Vlakbij het sprookjesachtige kasteel Chenonceau ligt Château de Fontenay – La Closerie, een wijndomein midden in de natuur met een keuze aan accommodaties in het 17 hectare grote park. De eerste verdieping van het kasteel in de Loirestreek zelf heeft vier comfortabele Bed & Breakfast-kamers en in het park staan drie luxe vakantiehuisjes. De wijn die er wordt gemaakt is een Touraine.   

2 Domaine de Montcy, Cheverny

Overnachten kan te Montcy in een enorm wijnvat (Coup de Foudre) of in Les Sens de la Terre, een chalet met sauna én dompelbad. Uitzicht over de wijngaard waar onder de bezielende leiding van gastvrouw Laura van biologische druiven fruitige, soepele biodynamische wijn wordt gemaakt, onder andere de fruitige rode Cheverny en de Cour Cheverny, een zeldzame witte naar een oud recept: de Romorantin. En verder nog een lekkere bubbelwijn: Crémant de Loire.

3 Clos de l’Epinay, Vouvray

Het Clos de l’Epinay, biedt twee ruime Bed & Breakfast-kamers in mooie 18e-eeuwse gebouwen. In de kalkstenen kelders worden licht mousserende wijnen gemaakt, een Touraine en een Vouvray. De wijngaard van het domein strekt zich uit over 20 hectare op het plateau van Vouvray waar het heerlijk wandelen is.

4 Domaine Verchant, Hérault

Dit heerlijke hotel in een 400 jaar oud bisschoppelijk paleis in de buurt van Montpellier (Occitanië) is omringd door 17 hectare eigen wijngaard, met merlot-, cabernet- en grenachedruiven. Vanuit de mooie spa heb je al uitzicht op de wijnstokken en het tweede buitenzwembad ligt zelfs midden in een wijngaard. In vergelijking met de andere adressen is dit een luxe accommodatie, compleet met spa.

5 La Colombière, Vos-Romanée

Het Maison d'Hôtes van Anne Gros ligt in het hartje van de Bourgogne: modern en relaxed met een soort grand cru minibar in de keuken. Niet spectaculair aan de buitenkant, binnen wel heerlijk verzorgd. Drie kamers, genoemd naar Anne's wijngaarden en je kunt er heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving. En natuurlijk haar wijn kopen: het is een stevige rode.

Openingsfoto © iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in