Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat zijn de populairste reisbestemmingen voor 2024?

Zin in een nachtje weg? Dit zijn populaire en vaak verrassende B&B bestemmingen voor 2024.

Eilandseind

Terwijl we ons klaarmaken voor een knallende jaarafsluiting, wrijft Airbnb alvast over haar glazen bol voor de reistrends van 2024.

Op basis van gebruikersdata heeft de organisatie een voorspelling gedaan van de populairste en nieuwe trendy vakantiebestemmingen voor het aankomende jaar

Blijvende populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld Zandvoort, dat ook in 2024 kan rekenen op een toestroom van Formule 1-fanaten. Ook de Oostenrijkse bergen zijn in het komende jaar weer immens populair in de winter- en zomermaanden.

Opvallend is de snelgroeiende populariteit van Schiermonnikoog, terwijl Amsterdam wegvalt uit de top 5 populairste Nederlandse vakantiebestemmingen. Wereldwijd lijken avonturiers de mooiste uithoeken te ontdekken met Japan als absolute ‘must visit’ voor velen.

Populairste Nederlandse bestemmingen

De onrust in de wereld voor de voorbije jaren heeft ertoe geleid dat we vaker dicht bij huis op vakantie willen. Ook in 2024 zet deze trend door. Opvallend is dat we daarbij steeds meer naar stedentrips kijken, waar we in de afgelopen jaren juist meer de natuur opzochten. 

De populairste Nederlandse bestemmingen in 2024:

 1. Zandvoort
 2. Eindhoven
 3. Schiermonnikoog
 4. Biddinghuizen
 5. Nijmegen
 6. Breda
 7. Maastricht
 8. ‘s-Hertogenbosch
 9. Tilburg
 10. Amsterdam
 11. Utrecht
 12. Vijlen

Populaire Europese bestemmingen

Airbnb voorspelt daarnaast dat in 2024 ook de traditionele vakantielanden weer erg populair zijn onder Nederlandse reizigers. Tussen die bestemmingen zijn de bekende steden of badplaatsen te vinden, maar we zien ook minder voor de hand liggende dorpen of steden die ontdekt gaan worden in 2024. Daarbij zijn veel van deze populaire bestemmingen gemakkelijk te bereiken met de (elektrische) auto en trein.  

Populaire bestemmingen die in 2024 Nederlanders zullen verrassen maar ook een vertrouwd gevoel geven:

 1. Parijs, Île-de-France, Frankrijk
 2. Sölden an der Straß, Oberösterreich, Oostenrijk
 3. Düsseldorf, Noordrijn-Westfalen, Duitsland
 4. Westendorf, Tirol, Oostenrijk
 5. Reims, Grand Est, Frankrijk
 6. Kaltenbach, Zillertal, Tirol, Oostenrijk
 7. Livigno, Lombardije, Italië
 8. Breuil-Cervinia, Valle d'Aosta, Italië
 9. Albufeira, Faro, Portugal
 10. Serfaus, Tirol, Oostenrijk
 11. Lille, Hauts-de-France, Frankrijk
 12. Sëlva, Trentino-Zuid-Tirol, Italië

Droomverblijven

Voor reislustige Nederlanders die hun reisplannen voor 2024 aan het plannen zijn en hulp nodig hebben bij het vinden van het neusje van de zalm, heeft Airbnb ‘Guest Favorites’ gelanceerd.

Deze categorie bevat een verzameling van de twee miljoen meest geliefde listings op Airbnb op basis van beoordelingen, recensies en betrouwbaarheid. Heel leuk: Tienhoven staat er ook gewoon tussen!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Reizen
 • Eilandseind, Tienhoven