Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Sprookjesachtig: het Brixen Water Light Festival

Zoek je nog een leuke zuidelijke bestemming voor in het voorseizoen?  Voor als je op zoek bent naar een leuke bestemming in het voorseizoen, waar je zowel heerlijk kunt wandelen als van cultuur kunt genieten. Kunst, licht en water komen samen in het Brixen Water Light Festival dat wordt gehouden ...

Sprookjesachtig: het Brixen Water Light Festival

Zoek je nog een leuke zuidelijke bestemming voor in het voorseizoen? 

Voor als je op zoek bent naar een leuke bestemming in het voorseizoen, waar je zowel heerlijk kunt wandelen als van cultuur kunt genieten. Kunst, licht en water komen samen in het Brixen Water Light Festival dat wordt gehouden van 29 april tot en met 22 mei 2022.

Lokale en internationale kunstenaars toveren fonteinen, de rivieren Eisack en Rienz en andere waterplaatsen om tot klaterende en stromende kunstwerken.

Het Italiaanse Brixen (ook bekend als Bressanone) is het oudste stadje in Zuid-Tirol, met de wijk Stufels als het oude centrum, vol steegjes en pleintjes. In de winter is het er goed skiën, in de zomer vindt je er 427 km aan wandelroutes door de omliggende bergen.

Verlaat je het centrum van Brixen, dan zie je de top van de Plose, de ‘huisberg’ van de stad. Een paar kilometer ten noorden van de stad ligt klooster Neustift, symbool van het spirituele en religieuze leven in de middeleeuwen.

Het klooster werd in 1142 gesticht door bisschop Hartmann en wordt sindsdien bewoond door augustijner monniken. In de wijngaarden rond het klooster verbouwen de monniken al bijna negen eeuwen wijn – in de kloosterkelder kunt je een glaasje proeven.

Foto's (c) Brixen Light Water Festival powered by Durst. Voor meer informatie: Brixen Light Water Festival

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in