Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Porto Santo: ken je het Gouden Eiland al?

Rust en ongerepte natuur op een Portugees eiland. Voor een rustig eiland met mooie natuur zijn wij altijd te porren. Dus mag deze parel naast Madeira wat ons betreft direct op de wishlist. Porto Santo, een paradijsje met mooie zandstranden en prachtige natuur vlak naast de veel bekendere grote br...

Porto Santo: ken je het Gouden Eiland al?

Rust en ongerepte natuur op een Portugees eiland.

Voor een rustig eiland met mooie natuur zijn wij altijd te porren. Dus mag deze parel naast Madeira wat ons betreft direct op de wishlist.

Porto Santo, een paradijsje met mooie zandstranden en prachtige natuur vlak naast de veel bekendere grote broer Madeira. Op dat eiland vind je de mooiste bloemen, culinaire hotspots en fantastische kustlijnen met kliffen. Maar stranden hebben ze er dan weer niet. En daar komt Porto Santo dus van pas.

Helemaal als je het klimaat zo bekijkt: het is er het hele jaar door gemiddeld 20-24 graden. En regen valt er maar zelden. O, en naast dat het er rustig is, met mooie vergezichten en natuur, kun je er ook heerlijk hiken, kajakken en fietsen. Waarna je natuurlijk het strand opgaat, dat moge duidelijk zijn.

Op het eiland zelf zijn ze trouwens overtuigd van de helende krachten van hun stranden, waar het zand heerlijk warm blijft en mineralen zou bevatten die bijvoorbeeld gewrichtsklachten en huidaandoeningen aanpakken. Je kunt her en der ook speciale arrangementen boeken waarbij je bijna helemaal wordt ingegraven voor extra strandgenot.

Of je zoekt het hogerop en trekt de bergtoppen van het eiland in om tot rust te komen. 

Voor elk wat wils, mits je van rust en reinheid houdt. En van onaangeboord potentieel, want een toeristenbestemming is het eiland (nog) niet.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in