Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Madeira: 5 redenen om nu te boeken

Glaasje van de beroemde wijn optioneel. Niet al te ver weg, sneeuwvrij, de komende maanden vrij rustig en toch prachtig – is dit je nog-even-naar-de-zon vakantie? Vijf redenen om het eiland te overwegen.   De natuur is er prachtig Madeira hoort bij een Portugese archipel met 4 eilanden: Madeira, ...

Madeira: 5 redenen om nu te boeken

Glaasje van de beroemde wijn optioneel.

Niet al te ver weg, sneeuwvrij, de komende maanden vrij rustig en toch prachtig – is dit je nog-even-naar-de-zon vakantie? Vijf redenen om het eiland te overwegen.  

De natuur is er prachtig

Madeira hoort bij een Portugese archipel met 4 eilanden: Madeira, Porto Santo, Desertas en Selvagens, waarvan alleen de twee grootste eilanden (Madeira en Porto Santo) bewoond zijn. De andere twee zijn natuurreservaten. Het eiland heeft dichte bossen, vulkanische bergen, strand en aan Fuchal een levendige hoofdstad. De natuur is er jaarrond groen, maar in het vroege voorjaar ontploft er een bloemenpracht die zijn weerga niet kent en die bloei piekt in mei.

Je kunt er goed rijden (en zwemmen)

Madeira is niet groot, met een auto rij je met gemak het eiland in een dag rond. De weg gaat grote delen langs de kust, onderweg zijn restaurantjes en uitkijkplaatsen. Huur je een auto, dan kun je over de bergkam rijden en zie je links en rechts de oceaan – een prachtige rit. Voor als het lekker weer is: bij Porto Moniz en Seixal zijn prachtige zout water-zwembaden, gevormd in de rotsen.

Het is er fijn wandelen

Madeira kent wandeltochten voor beginners en gevorderden die langs de levadas lopen.  In totaal zijn er meer dan 2000 km om te ontdekken, vanaf 0 tot 1861 meter hoogte. De meeste bergachtige parcours bevinden zich in de centrale bergketen en in het noorden van het eiland, terwijl de routes in het zuiden gemakkelijker toegankelijk zijn.  

Het is er lekker weer

Madeira ligt ter hoogte van Marokko en heeft een uitzonderlijk mild klimaat. De gemiddelde temperatuur bedraagt 25° C in de zomer en 17° C in de winter, dus zachte gemiddelde temperaturen en een matige vochtigheidsgraad. In de praktijk liggen de temperaturen in de winter hoger dan het gemiddelde.

Sissi knapte er enorm op

Quinta Vigia is achtereenvolgens bewoond door de Nederlandse prins Alexander (tweede zoon van Willem II en Anna Paulowna), Britse koningin-weduwe Adelaide, de hertog van Leuchtenberg en keizerin Amélia van Brazilië. De beroemdste bewoner was keizerin Elizabeth 'Sissi' van Oostenrijk die er herstelde van een zware depressie na de dood van haar dochtertje Sophie (in de film is er een longziekte van gemaakt). De Quinta is nu de officiële residentie van de president van Madeira, maar de tuinen zijn open voor het publiek en de heilzame lucht is voor iedereen.  

Foto's © iStock, Madeira All Year

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in