Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Je kunt nu op truffelexpeditie in Italië!

Vijf sterren, inclusief een truffelconciërge. Ligt het aan ons of is truffel een trendingrediënt aan het worden? Het nieuwe Casa di Langa vijfsterren hotel in Piedmont – precies op tijd geopend om nog mee te kunnen doen met het witte truffelseizoen – biedt een complete 'truffelervaring'. Dat wil ...

Je kunt nu op truffelexpeditie in Italië!

Vijf sterren, inclusief een truffelconciërge.

Ligt het aan ons of is truffel een trendingrediënt aan het worden? Het nieuwe Casa di Langa vijfsterren hotel in Piedmont – precies op tijd geopend om nog mee te kunnen doen met het witte truffelseizoen – biedt een complete 'truffelervaring'.

Dat wil zeggen dat je met een gids over het domein van het hotel kunt lopen terwijl je 'het aloude ambacht van het truffelzoeken' leert.

Hint: let goed op de speciaal opgeleide Lagotto, ofwel truffelhond. Het programma past goed bij de moderne reiziger, die graag wat wil beleven van de plaatselijke cultuur.

Op het menu veel culinair met truffel, excursies naar het Alba White Truffle Festival (van 9 oktober tot 5 december 2021), een liquid chef in de Sorì Bar van het hotel die je laat kennis maken met typisch Italiaanse aperitivo's en bocce, traditioneel Italiaans bowlen. Verder fijne ruime kamers met prachtig uitzicht. 

Casa di Langa (39 kamers, spa, zwembad) ligt vlakbij Le Langhe, een UNESCO Werelderfgoedlocatie die bekend staat om de productie van Barolo-wijn en vredige dorpjes die op de heuvelruggen liggen. Er worden naast truffels ook hazelnoten, appels, perziken, abrikozen en eekhoorntjesbrood gekweekt.

Ook in Piedmont

  • Het Lago Maggiore, een schitterend meer met daarin schattige eilandjes: vooral Isola Bella is één barok eilandpaleis.
  • In Turijn vind je het Palazzo Reale, Palazzo Madama en de kerk San Lorenzo. In de buitenwijk Stupinigi staat het lustslot Palazzo di Caccia.
  • Piedmont wordt, samen met Toscane, beschouwd als de beste wijnstreek in Italië zich uitend in het aantal DOC(G)'s. Piëmont is vooral bekend om zijn rode wijnen van de Nebbiolo druif. De bekendste daarvan zijn barolo en barbaresco. De laatste jaren zijn barbera en dolcetto kwalitatief in opkomst.
  • In de omgeving zijn veel wandelingen uitgezet, waarvan de Kastanjeroute en de Strada Romantica delle Langhe e il Roero eruit springen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in