Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Je kunt nu low-budget naar Saoedi-Arabië (maar moet je dat willen?)

Het land wil meer inzetten op Europese toeristen. Bij budgetvluchten denk je vermoedelijk aan bestemmingen rond de Middellandse Zee, maar je kunt nu ook voor weinig geld naar het Midden-Oosten vliegen. De Hongaarse budgetmaatschappij Wizz Air vliegt voortaan vanuit elf Europese steden op de Saoed...

Je kunt nu low-budget naar Saoedi-Arabië (maar moet je dat willen?)

Het land wil meer inzetten op Europese toeristen.

Bij budgetvluchten denk je vermoedelijk aan bestemmingen rond de Middellandse Zee, maar je kunt nu ook voor weinig geld naar het Midden-Oosten vliegen.

De Hongaarse budgetmaatschappij Wizz Air vliegt voortaan vanuit elf Europese steden op de Saoedische luchthavens van Riyad, Jeddah en Dammam. Dat heeft de Saoedische toerismeautoriteit bekendgemaakt.

Goedkope tickets

De goedkoopste tickets gaan voor 55 euro over de toonbank, een stuk minder dan de honderden euro’s die andere luchtmaatschappijen rekenen voor de reis. De eerste vluchten, vanuit Boedapest en Boekarest, vertrekken deze week al. Daarna volgen steden als Rome, Wenen en Larnaca op Cyprus.

Saoedi-Arabië is nog niet zo lang open voor toeristen, eerder kregen alleen zakenmensen, expats en pelgrims een visum. Maar om het land minder afhankelijk te maken van de olie-industrie, dient het toerisme te worden aangezwengeld.

Werelderfgoed

Voor de avontuurlijke reiziger is het spannend en vrij onontgonnen gebied dat veel te bieden heeft. Mekka kom je niet in als je geen moslim bent...

...maar er zijn wel historische trekpleisters zoals Madain Saleh, de oude rotsstad van de Nabateeërs en luxe resorts aan de Rode Zee, die te vergelijken zijn met het toerisme wat je in Dubai aantreft.

Verder mooie woestijnen en Al Ula, een spookstad van 800 kleine lemen huizen die al meer dan 2000 jaar oud is.

Al-Diriyah is een mooie buitenwijk van Riyad met imposante paleizen en ruïnes die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. De stad heeft ook een moderne kant te bieden. Kosten voor verblijf zijn te vergelijken met die in Nederland.

Schending mensenrechten

Saoedi-Arabië is echter ook een land dat het niet zo nauw neemt met mensenrechten en rechten voor vrouwen en minderheden: homo's lopen er nog altijd de kans op de doodstraf. Daarbij vecht het al jaren mee in de omstreden burgeroorlog in buurland Jemen. Tel daarbij op dat budgetvliegen niet past in de noodzaak om het klimaat te sparen, en het wordt toch een bestemming om nog eens goed over na te denken, voor je boekt.  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in