Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Je eigen Great Reset: 10 wellness vakanties in Europa

Zit je niet lekker in je vel, kwakkel je met je gezondheid en heb je een duwtje in de rug nodig om daar meer aan de slag te gaan, dan is een wellnessvakantie misschien wel precies wat je nodig hebt.

Yoga retreat

Zit je niet lekker in je vel, kwakkel je met je gezondheid en heb je een duwtje in de rug nodig om daar meer aan de slag te gaan, dan is een wellnessvakantie misschien wel precies wat je nodig hebt.

Yoga in Kroatië

Bij Ashoktree kun je onder andere een 4-daags yoga en meditatie retreau volgen onder leiding van Yogi Ashokananda. Je slaapt in simpele houten hutjes met uitzicht op het Begovac-meer dat ook de achtergrond is van de lessen: alles heeft zoveel mogelijk buiten plaats, in de natuur.

Detoxen in Frankrijk

Meld je bij Maison de Lunel voor een detox van vijf, zeven of veertien dagen met biologische sapjes en soepjes, aangevuld met tweemaal daags yoga, elke avond meditatie bij kaarslicht, fitness, wandelingen en sudderen in de sauna.

Helen in Griekenland

Het Skyros Centre op het gelijknamige eiland heeft een breed aanbod aan activiteiten om tot jezelf te komen, van schrijven en schilderen tot kajakken en yoga.

Cocoonen in Portugal

Cocoon is een biologische boerderij aan de Portugese Atlantische kust waar je terecht kunt voor een yogaretreat van een week, met de mogelijkheid tot zwemmen in een meer, surfen op zee, fietsen en wandelen.

Ontstressen in de Finse sneeuw

Reclaim Your Self brengt je onder andere naar een boerderij in Fins Lapland voor yoga, wandelingen per sneeuwschoen, sauna, zwemmen in ijswater en de stilte van sneeuw, heel veel sneeuw.

Bijtanken in Turkije

Huzur Vadisi in de buurt van Dalaman biedt yoga en pilates retreats met wisselende docenten, een dankbaarheidsprogramma, een programma om creatief te leren schrijven en meer om tot jezelf te komen.

Duits detoxen

Spring Awakening vind je in Noord-Duitsland: het terug naar de natuurprogramma behelst intensieve yogasessies, vegan maaltijden, wandelingen en excursies naar de Duitse Waddenzee.

De Franse gezonde keuken

Tijdens het Nourish Retreat in Andillac verblijf je vijf nachten op een Manoir en leer je onder leiding van een voedingsdeskundige en een neuropathische kok extra levensvreugde te halen uit gezond eten (en goed slapen).

Detoxen in Suffolk

Op plantaardige basis detoxen en bijkomen op het Engelse platteland bij de Gavin Sisters die staan voor 'good mood food'

Gut health in Karinthië

De aanpak van The Original Fx Mayr draait helemaal om gezond werkende darmen in een holistisch gezondheidscentrum aan de Wörthersee. Inzet: gezonde buik, beter immuunsysteem, nieuwe balans, innerlijke vrede.

Nog even dit

Zoek je een wellnessvakantie, check dan Queen of Retreats, een geweldige site met internationale adressen.   

Reizen
  • Getty Images