Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

In 3,5 uur van Londen naar New York? Dan kan straks!

De terugkeer van supersonisch vliegen. United Airlines heeft een deal gesloten met Boom Supersonic die 15 supersonische passagiersvliegtuigen aan de maatschappij gaat leveren, met een optie op 50 als het aanslaat. De eerste jets moeten in 2025 klaar zijn, worden in 2026 getest en zouden in 2029 p...

In 3,5 uur van Londen naar New York? Dan kan straks!

De terugkeer van supersonisch vliegen.

United Airlines heeft een deal gesloten met Boom Supersonic die 15 supersonische passagiersvliegtuigen aan de maatschappij gaat leveren, met een optie op 50 als het aanslaat.

De eerste jets moeten in 2025 klaar zijn, worden in 2026 getest en zouden in 2029 passagiers heen en weer gaan shuttelen.

Een vlucht van Londen naar New York zou dan in 3,5 uur gepiept zijn, de reistijd tussen Los Angeles en Sydney, normaal gesproken 15 uur, wordt teruggebracht tot 6 uur en drie kwartier.

United Airlines houdt een zuinig slagje om de arm wat betreft de prijs

Als het allemaal doorgaat, betekent dit de terugkeer van commerciële supersonische vluchten, die niet meer hebben plaats gehad sinds de Franse Concorde in 2003 met pensioen ging. Volgens Boom zouden tickets zo'n 5000 dollar gaan kosten, United Airlines houdt een zuinig slagje om de arm wat betreft de prijs. De Overture zou CO2-neutraal moeten gaan vliegen op duurzame brandstof, beiden bedrijven zwijgen nog in alle talen over hoe ze dat denken te gaan doen.  

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in