• Reizen

Idyllisch en groen: het Vechtdal

Idyllisch en groen: het Vechtdal

Wandelen, fietsen of varen: alles kan hier!

Nu wordt aangeraden ook de meivakantie in Nederland door te brengen, vind je op Nouveau de komende dagen tips voor trips en breaks in Nederland.

Het is een beetje improviseren qua catering omdat de horeca gesloten is, maar wie een hotel boekt, kan daar ontbijt, lunch en diner op de kamer bij regelen en vaak is ook take-away / bezorgen een optie.  

Adembenemende uitzichten

Idyllisch en groen: het Vechtdal

Dus, wat is onze eerste tip voor even weg in eigen land? Adembenemende uitzichten en een afwisselend landschap vind je in het Vechtdal, Overijssel. Langs de idyllische rivier de Vecht is van al­les te doen. De Vecht ontspringt in het Duitse Münsterland en is zo’n 167 km lang. Aan de zomen van de rivier vind je veel moderne kunstwerken, onderdeel van het Kunstwe­genproject.

Slapen

Hotel Mooirivier ligt aan de Overijsselse Vecht en je hebt er, zoals de naam al belooft, een sprookjes­achtig uitzicht op de rivier.

Idyllisch en groen: het Vechtdal

Het viersterrenhotel is van oorsprong een oude hoeve, die in 2008 verbouwd is. Er is een ruime keuze aan kamers, van standaard tot luxeloft met eigen wellness. 

Bootje varen

Mooirivier ligt net buiten Dalfsen, richting Ommen, en heeft een eigen steiger voor hotelgasten. Wel van tevoren even overleggen i.v.m. beschikbaarheid en de lengte van de boot.

Idyllisch en groen: het Vechtdal

Er worden op verschillende plekken in de buurt van Dalfsen boten te huur aan­geboden, in alle soorten en maten. Onder andere Hiawatha Actief verhuurt sloepen, kajaks en kano’s. Mocht je wat minder spor­tief zijn: je kunt hier ook een rondvaart maken in een oude ‘zomp’. 

Kunst

Het eerder genoemde Kunstwegen is een kunstroute door Duitsland en Nederland. Het traject van in totaal 180 kilometer lang, waarvan 80 km door het Vechtdal.

Idyllisch en groen: het Vechtdal

Met meer dan 75 kunstwerken behoort dit met recht tot één van de meest interessante openluchtmusea van Europa.

Wandelen

Idyllisch en groen: het Vechtdal

(c) Ronald Jansen

Favoriet is de wandeling tussen Dalfsen en Ommen: etappe 19 van het Maarten van Rossumpad met een lengte van 19 km. Iets minder lang is de Landgoederenroute in Dalfsen: ruim 12 km.

Fietsen

Idyllisch en groen: het Vechtdal

Een prachtig fietsgebied, waar vooral een deel van de 245 kilometer lange Vechtdalroute populair is.

Kijk voor meer informatie op: Vechtdal Overijssel

Deze even-weg-in-eigen-land-tip staat in Weekenden aan het Water € 22,50

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in