Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Het nieuwe reizen: de nachttrein is helemaal terug

Lekker slapen en wakker worden in hartje Europa! Oké, je doet er iets langer over, maar het is aanzienlijk comfortabeler en milieuvriendelijker dan vliegen: door Europa reizen per (nacht)trein. Geen files, geen last van slecht weer en ideaal voor wie vliegangst heeft. Plus: je kunt wat meer bagag...

Het nieuwe reizen: de nachttrein is helemaal terug

Lekker slapen en wakker worden in hartje Europa!

Oké, je doet er iets langer over, maar het is aanzienlijk comfortabeler en milieuvriendelijker dan vliegen: door Europa reizen per (nacht)trein. Geen files, geen last van slecht weer en ideaal voor wie vliegangst heeft. Plus: je kunt wat meer bagage meenemen en arriveert altijd in het centrum van je bestemming.

Dit weekend is er door Flywise Travel weer een nieuwe nachttrein in gebruik genomen naar onder meer  Praag, Venetië en Milaan. De organisatie heeft een eigen trein gecharterd die tweemaal per week vanaf Breda Europa in wordt gestuurd, tot in Verona. Kerstmarkt in Wenen, anyone? 

Tussen Amsterdam en Wenen/Innsbruck rijdt al een nachttrein sinds mei. En verwacht wordt dat er in rap tempo meer bestemmingen aan toe zullen worden gevoegd. Denk dan aan Kopenhagen, Krakau, Milaan en Boedapest.

In de treinen kun je een coupé met ligplaatsen voor jezelf reserveren. Soms is er een restauratiewagon waar je wat kunt eten, maar je kunt ook gebruik maken van een snack- en ontbijtservice in je eigen coupé.  

"We zijn blij en trots dat we deze klimaatvriendelijke en geliefde manier van internationaal reizen nieuw leven hebben ingeblazen en we aan het einde van het jaar met nachttreinen rijden naar Wenen, Innsbruck en Zürich," zegt Heike Luiten, directeur NS International, in de Telegraaf. "Vanuit daar reis je gemakkelijk verder Europa in, zoals naar Italië."

Foto's (c) Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in